Falešný polibek



Originální název: The Kiss of Deception
Autor: Mary E. Pearson
Rok vydání celosvětově: 2014
Nakladatelství: CooBoo
Série: Kroniky pozůstalých, 1. díl
Žánr: Fantasy, Romantické, Young Adult
Počet stran: 368 stran
Obsah:
Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického spojenectví. Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život. V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem, kterého si měla vzít, a jedním vrahem, který má za úkol ji zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.

~~~

Na knihu už jsem měla pár let zálusk. Hlavně mě zaujala podle obálky a pak hned podle anotace. Zní rozhodně zajímavě a jsem ráda, že jsem se k ní konečně dostala. Přečetla jsem ji za pár dní, ačkoli jsem se zprvu nedokázala pořádně začíst. Ale musím říci, že se mi víceméně vrátila šťastná ruka na výběr knih.

Už jen anotace vám může prozradit, že se bude jednat o milostný trojúhelník, takže je jen na vás, zda na něj máte chuť nebo ne. Prozradím vám jen, že to nebylo hrozné, jen zprvu, kdy se nad nimi rozhodovala a pak to už bylo v pohodě. Takže pokud se obáváte velkého trojúhelníku, tak zde můžete být v klidu. Nebylo to nic hrozného a přišlo mi, že to není to nejdůležitější v příběhu.

Pokud ale máte načtené Young Adult s tímto tématem, Falešný polibek vám přijde průměrný a může se stát, že se vyskytnou určité části, které vás bavit nebudou, a budete mít pocit, že kdyby se něco vynechalo, vůbec by to ničemu nevadilo. Takový pocity jsem měla. Hlavně když se Lia nad něčím zamýšlela, co vůbec nehnalo příběh ku předu, jen jste se zastavili na místě a několik stránek jste četli o ničem.

Přiznám se vám, že jsem byla ohledně věci slepá a vůbec mě nenapadlo, že bych měla tipovat, který z dvou mužů je oním vrahem a princem. V knize se vám totiž zjevují kapitoly nadepsané jejich jmény a též i jejich "povoláním". Díky tomu nevíte, kdo je kdo a můžete si tipovat. Já to ani neřešila a uvědomila jsem si to až, když jsem si přečetla komentář. Když jsem si to uvědomila, tak jsem si to tipla zrovna přesně obráceně.

Když se někomu nedá věřit v lásce, nedá se mu věřit vůbec v ničem."

Kapitoly jsou poměrně krátké a možná to je i důvodem, proč se mi to tak četlo dobře. Nejvíce se mi však líbily ty, které se týkaly dvou mužů. Jen škoda byla, že zrovna ty byly nejkratší a jejich přečtení hodně rychle uteklo. Navíc se tam objevovaly pouze poskrovnu a převažoval tam Liin pohled. Ale ten mě převážně bavil a nenudila jsem se moc u toho.

Nemám ani nikoho z postav, které bych si oblíbila. Jen mohu říci, že je mám ráda. Ale že bych byla jejich milovníkem? To zase ne, ale třeba postupně budu. Nemůžu říci, že by mi někdo z nich šel na nervy. Jen u Lii mě moc nebavilo, že tak moc přemýšlela a byly ta věci, které klidně šly vyškrtnout.

Pokud chcete si u něčeho odpočinout a nebudete očekávat od knihy příliš vysoká očekávání, věřím, že se vám může líbit, a že si ji dokonce užijete bez ohledu na to, zda máte načteno YA či ne. Na takový líný den je kniha přímo skvěle dělaná.



Výběr obálky byl velice jednoduchý. Převažovala stejná obálka a jediný rozdíl byl mezi čínskou a polskou. A jak můžete vidět, přidávám vám sem čínskou obálku, která se mi líbila mnohem více než polská. Doufám, že i vám se líbí.

★★★☆☆

14 komentářů:

  1. Ja som s knihou mala veľký problém :D Najskôr som si ju kúpila v angličtine, o dva dni na to potvrdili preklad, tak som si zanadávala. Ale povedala som si, že aspoň to budem mať medzi prvými prečítané... No rok som bola seknutá na strane 120 :D Dovtedy vyšiel preklad a polovica ľudí to už mala dávno za sebou :D A potom som sa jedno leto hecla a zvyšok zhltla za dva/tri dni :D Ale nakoniec ma to bavilo. A dvojka ešte viac :D Aj keď mnohí na dvojku nadávajú... Ale ako trilógia je to fakt super na oddych a také menšie guilty pleasure :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi s tím teda měla pěkný štěstí. :D To souhlasím, kniha je naprosto perfektní na oddych. :)

      Vymazat
  2. Tak táto kniha vyzerá veľmi zaujímavo. Aspoň podľa prvého popisu. :) Možno po nej počas terajšej situácii naozaj siahnem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si chceš odpočinout, tak ji vřele doporučuji. :)

      Vymazat
  3. Moc pěkná recenze. :) Knihu mám také v hledáčku nějaký ten rok. To, že jde o milostný trojúhleník mě osobně příliš nevadí. :) Souhlasím, že čínská obálka je vážně pěkná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře. :) Já jich měla trošku více za sebou, tak mi to šlo právě na nervy. :)

      Vymazat
  4. Viem, že mňa pri čítaní rozčuľovalo, že som nevedela na to prísť kto je princ a kto je zlodej 😂 Je to skour taká romantická young adult, ale ako oddychovka bola fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to vždy tolikrát protipovala, kdo je kdo. :D Vždy, tak tenhle je princ, ne to musí být zloděj. :D Ale naprosto s tebou souhlasím. :)

      Vymazat
  5. Moc hezká recenze, budu si muset knihu zařadit na svůj "to read" list :-)

    My teď máme ještě i kromě knih zábavu se ségrou, šijeme, to je pro mě takový novinka, tak jsem zvědavá jak to dopadne.

    OdpovědětVymazat
  6. Super recenze :). Tuhle knihu jsem četla a byla jsem s ní celkem spokojená. Přiznám se, že já věděla, že mám hádat, který je který, ale hrozně mi lezlo na nervy, že je to jen dohad a nevím to jistě. Každopádně za sebou mám celou sérii a musím říct, že tím závěrem jsem byla celkem zklamaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, sem tam mi to taky šlo na nervy. :)

      Vymazat
  7. Já se už trochu četby YA začínám bát, přesně kvůli těm "problémům", které jsi vyjmenovala. Ale recenze se mi líbí, tak četbu budu ještě zvažovat
    nikidelfin.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si momentálně od YA dávám větší pauzu, už toho mám moc načteno a nebaví mě to. Ale pokud se ti to líbí, tak knihu určitě zkus. Je skvělá na odreagování. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.