Top 10 říjnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
tentokrát mi výběr pouze deseti knížek dal dost zabrat. Měla jsem jich rovnou patnáct a bylo pro mě těžké vybrat ty nejlepší. Nakonec jsem opustila pár thrillerů a jednu sci-fi knížku a vytvořila tak tento článek. Koukám, že už se začínají vydávat vánoční příběhy, takže už tu máte dvě vánoční novinky.
A teď má obvyklá otázka, která kniha vás nejvíce zaujala? Pro mě je to rozhodně Dilema a Sérioví vrazi.


Dilema - B. A. Paris


Nakladatelství: Motto
Počet stran: 328
Datum vydání: 29. 10. 2020

Livia nikdy nezažila svatbu snů, protože si Adama vzala v mládí a narychlo. O to víc se teď upíná na oslavu svých čtyřicátých narozenin, na níž bude chybět jen jejich dcera Marnie studující v zahraničí. Adam ale přichystal překvapení – tajně pro Marnie zařídil letenku domů. Když ho však během dne zdrtí šokující zpráva, není schopen ji Livii sdělit, než oslava skončí. Jak daleko zajde, aby své milované ženě dopřál posledních pár hodin štěstí?

 

 

Maddox - Melanie Moreland
Vested Interest - 3. díl


Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 280
Datum vydání: 29. 10. 2020

Tři mladí muži se seznámí na univerzitě, kde také začne jejich celoživotní přátelství.
Minulost diktuje to, jací muži to jsou, současnost však formuje jejich budoucnost.
Co se stane, když se každý z těchto mužů setká s tou jedinou osobu, která je mu předurčena? Dokážou se svými city bojovat a odejít? Nebo jeden po druhém podlehnou a poznají sladkou bolest lásky?
Maddox, který byl vychován v chaosu a ve strachu, teď v běžném životě vyžaduje pořádek a kontrolu.
Má svou kariéru a dva nejbližší přátele. To je všechno, co potřebuje.
Dokud do jeho života nevstoupí Dee.
Přináší s sebou city, které si celý život sám odpíral – a ohrožuje jeho kontrolu.
Chce jí odolat.
Udržet.
Lásku.
Naživu.
Protože i Dee sama je poznamenána vlastní minulostí, nedokáže mu přiznat své city, a bojuje s ním o každou píď. Je dost silný na to, aby jí ukázal – aby jí dokázal, že láska jim oběma za to riziko stojí?

 

Polibek v Římě - Catherine Rider
Polibek - 4. díl


Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 224
Datum vydání: 12. 10. 2020

Anna tomu nemůže uvěřit – rozešla se se svým přítelem přímo v letadle na cestě do Říma, takže ji čekají osamělé Vánoce. Matteo právě naprosto zvoral nejdůležitější věc ve svém životě – fotbalový zápas, který mu měl zajistit zářnou budoucnost. A tak se jen bezcílně toulá městem. Když uvidí cizinku, která se v pekárně bez znalosti jediného italského slova snaží nakoupit, nabídne jí pomoc. A tak Anna a Matteo společně vyrazí na výpravu městem lásky.

 

 

Porodní sestra z Osvětimi - Magda Knedler


Nakladatelství: Kontrast
Počet stran: 304
Datum vydání: 26. 10. 2020

V PEKLE KONCENTRAČNÍHO TÁBORA ZACHRÁNILA TISÍCE DĚTÍ
Do koncentračního tábora v Osvětimi přijíždí další transport vězňů. Mezi nimi je porodní bába z Lodži, která na vlastní žádost začíná pracovat v nelidských podmínkách: bez vody, základních lékařských nástrojů a léků. Porody vede na kamnech přikrytých starou dekou. Mnohokrát riskuje život, když se staví proti rozkazům bezohledného Josefa Mengeleho.
Dělá vše, aby ochránila děti před krutými experimenty.
Podporuje mladé matky, jimž byly jejich novorozené děti násilím odebrány a poslány do Říše. Nebo na smrt…
V Osvětimi nebyla Stanisławou Leszczyńskou. Byla Mámou. Byla nadějí.
Porodní bába z Osvětimi je dramatický příběh inspirovaný hrdinným osudem Stanisławy Leszczyńské. Polská porodní bába vedla v táboře tisíce porodů, při nichž nezemřelo žádné dítě, žádná žena.

 

Poslali je nalevo - Monica Hesse


Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 312
Datum vydání: 29. 10. 2020

Je rok 1945 a válka skončila. Pro Žofii Ledermanovou však neskončilo nic. Před třemi lety byla ona a její bratr Abek jediní z rodiny, které po příjezdu do Osvětimi poslali napravo, na opačnou stranu od plynových komor. Všichni ostatní z jejich rodiny museli jít nalevo.
Teď se vydává na cestu zničeným Polskem a Německem a snaží se najít svého bratra. Čím déle však pátrá, tím méně věří, že uspěje. Dokáže neztratit naději a víru v nový začátek?

 

Povědomá temnota - Amy Engel


Nakladatelství: BETA Dobrovský
Počet stran: 300
Datum vydání: 16. 10. 2020

„Odpovědi jsou někdy horší než otázky. Někdy je lepší nevědět.“
Příběh o rodinných poutech – o ženách, které dělají maximum pro své dcery i za nepříznivých okolností – a o tom, že i ta nejtemnější a nejděsivější místa mohou dát pocit domova
Strhující příběh matky, která poté, co je její dcera zavražděna na městském hřišti, už nemá co ztratit a rozhodne se pátrat po spravedlnosti na vlastní pěst.  Chce za každou cenu zjistit, co se opravdu stalo. Zároveň musí svést boj se stínem své přísné matky, jejíž tvrdost a neústupnost bude při svém pátrání potřebovat.

 

S láskou tvůj Santa - S. A. Domingo


Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 240
Datum vydání: 26. 10. 2020

Už jsou skoro Vánoce, ale Angel neslaví – má moc práce se školou, a navíc ještě organizuje benefiční akci na pomoc místnímu hospici. Parťákem při plánování se ji stane Caspar – kreativní, zábavný a pohledný spolužák, který je ale naprosto nespolehlivý.
Díky bohu za tajného Santu, který jí posílá dárečky včetně ručně vyráběného adventního kalendáře! Angel by dala cokoli za to, aby zjistila, kdo je její tajný obdivovatel.
Adventní kalendář ji vyzývá, aby riskovala a otevřela své srdce. Dokáže to?

 

Sérioví vrazi - Jack Rosewood
Patnáct příběhů, které otřásly celým světem


Nakladatelství: CPress
Počet stran: 288
Datum vydání: 19. 10. 2020

Jména, po jejichž vyslovení se ohlédnete přes rameno a zkontrolujete, zda jste v místnosti sami. Monstra, jejichž činy jsou neuvěřitelné, a přesto skutečné. To je námět knihy Jacka Rosewooda, autora, který se dlouhá léta věnuje sériovým vrahům. Nyní vytvořil antologii, v níž naleznete nechvalně známé zabijáky i osoby, jejichž děsivý příběh jste dosud neslyšeli. Charismatický Ted Bundy, zneužívaná a zuřivá Aileen Wuornosová, drogami poháněný vrah zdravotních sester Richard Speck ad. Prosím, seznamte se.

 

Světlo nad Londýnem - Julia Kelly


Nakladatelství: Motto
Počet stran: 400
Datum vydání: 29. 10. 2020

Pro Caru je mnohem jednodušší zabývat se minulostí, než čelit problémům, které na ni tlačí ze všech stran. A obchod se starožitnostmi, kde pracuje, je ideálním místem, kde se může před realitou ukrývat. Jednoho dne při vyklízení pozůstalosti objeví starý deník a fotku dívky v uniformě – ve stejné uniformě, kterou nosila její babička během druhé světové války. Cara se vrhne do pátrání po osudu neznámé dívky a zároveň se snaží odhalit tajemství své babičky, která zarytě mlčí o tom, co se jí během války stalo.
V roce 1941 si Louise začne psát deník. V té době do jejího poklidného života na ospalém anglickém venkově vpadne okouzlující pilot Paul a převrátí její svět naruby. Když je Paul odvelen do války, Louise utíká z domova a vstupuje do dobrovolnických sborů, kde je přidělena do speciální dělostřelecké jednotky žen a aktivně se podílí na obraně své země. Jediné, co ji během ostřelování Londýna drží nad vodou, jsou dopisy, které si s Paulem posílají. Pak ale dopisy od Paula přestanou chodit a Louise poznává odvrácenou tvář války.

 

Volání vlka - Anthony Ryan
Čepel krkavce - 1. díl


Nakladatelství: Host
Počet stran: 560
Datum vydání: 21. 10. 2020

Návrat do světa bestsellerové trilogie Stín krkavce
Vélin Al Sorna je žijící legendou, jeho jméno zná celé království. Právě pod jeho vedením byly dobyty celé říše, právě jeho meč vítězil v urputných bitvách — a jen díky jeho oběti bylo poraženo zlo strašlivější než cokoli, co tento svět dosud spatřil. Zvítězil v nespočtu bitev, avšak zaslouženou slávu vyměnil za poklidný život v Severních provinciích Sjednoceného království.
Nyní se však ze zámoří proslýchají zvěsti o armádě zvané Ocelová horda, kterou vede muž považující se za boha. Vélin po další válce netouží, ale když se dozví, že žena, kterou kdysi ztratil, upadla do zajetí Hordy, rozhodne se s touto novou, mocnou hrozbou utkat tváří v tvář.
Vélin proto putuje do říší Králů obchodníků, země, kde všemu vládne čest a intriky. Právě tam, za zvuku bubnů, jež svolávají znesvářené země do války, si Vélin uvědomí strašlivou pravdu: existují bitvy, ve kterých zvítězit nedokáže možná ani on.

22 komentářů:

  1. Tak za mě nejlepší z tvého výběru - Volání vlka. Chystám se na rereading Stínu krkavce, tak tohle si nesmím nechat ujít :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tepve v plánu si přečíst Stín krkavce. :D

      Vymazat
  2. Och, ta Porodní sestra z Ovsětimi mě hodně zaujala, ale celkově ten výběr působí dobře. Už první Dilema je takové mrzaivé a udává atmosféru celého výběru. Nejdřív ale budu muset přelouskat Juliše do školy :/

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý výběr.:) No jo, podzimní měsíce jsou novými knihami opravdu nadité. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy, nečekala jsem, že mi dají tolik zabrat a vybrat jen deset knih. :D

      Vymazat
  4. Vianočné romantiky ja môžem, takže po týchto nových sa určite poobzerám, ďakujem za ich uvedenie v tomto súhrne! :) Tiež ma zaujalo Svetlo nad Londýnom, to vyzerá tiež dosť dobre. Idem si ich všetky rovno popridávať na goodreads, nech na ne nezabudnem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám taky ráda, hlavně na Vánoce, to je pak ta atmosféra dokonalá. :)

      Vymazat
  5. Panenku, nevedela som, že vyjde nová kniha od Ryana!!! Píseň krve som si užila, aj keď mi zlomila srdce :D Takže je celkom možné, že do jeho novinky sa pustím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mě to překvapilo, hlavně, když se pomalu chystám na tu jeho Píseň krve. :D

      Vymazat
  6. Volání vlka je přesně kniha pro mě

    OdpovědětVymazat
  7. Zaujalo mě hned několik knih, ale asi nejvíc S láskou tvůj Santa, už mám vánoční náladu :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě se to taky začíná projevovat. Mám dost vleké chutě na romantiku a brzo i na vánoční. :D

      Vymazat
  8. Zblázním se, ne já prostě zešílím...tolik krásných knih vychází. Já mám doma tunu nových knih, do toho musím číst knihy do práce...nestíhám :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám takový pocit. Doma nepřečtené a přitom vycházejí další zajímavé kousky. :D

      Vymazat
  9. Nejvíce mě zaujala knížka Sérioví vrazi. Na toto téma, zvláště jsou-li případy ještě nevyřešené, si vždy ráda něco přečtu. Povědomá temnota vypadá na zajímavý thriller :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já též. Hlavně po tom, co jsem četla Černou knihu sériových vrahů, tak mě toto téma zajímá. :)

      Vymazat
  10. Škoda, že mě Ryan svými knihami dost zklamal. Jediná, kterou jsem vychvalovala do nebe byla Píseň krve, ale ostatní už ne...

    OdpovědětVymazat
  11. Ách, obálky všetkých tých kníh sú úžasné!♥ Mňa najviac zaujali tie s témou 2.svetovej vojny a potom S láskou tvůj Santa - tá kniha má tak rozkošnú obálku, zamilovala som sa do nej :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti věřím, ta obálka je fakt krásná. Hlavně se mi u ní vybavuje adventní kalendář. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.