Město zrady

 
Autor: Martina Čekalová
Nakladatelství: Fragment
Série: Město duší, 2. díl
Žánr: Fantasy, Young Adult
Počet stran: 240 stran
Obsah:
Vždy ukaž svou duši. Drž se pravidel. Neopouštěj bezpečí Soulcity. Do dneška by mě nenapadlo o těchto zásadách pochybovat, natož je porušit. Město už ale není tak bezpečné jako kdysi. Po nedávném útoku se zpřísnila bezpečnostní opatření a obyvatelé začínají být neklidní. Proslýchá se, že skupina uprchlíků plánuje na město zaútočit, a tím dost možná vyzradit naši existenci. Vždy
jsem si myslela, že za hranicemi čeká jen svoboda, ale možná se pletu. Přišel čas zjistit, jak to je. Jmenuji se Ravena chystám se utéct z utajeného města.

~~~

Po prvním díle jsem byla dost zvědavá na to, kdy vyjde druhý díl, a zda k tomu dojde. Nakonec k tomu došlo a já si knihu ihned sehnala, ale dostala jsem se k ní až po delší době. Ale i tak jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Hlavně mám další dokončenou sérii.

Kniha navazuje tam, kde skončila, ale jen o pár měsíců později. Takže je dobré si pamatovat příběh či znovu přečíst si Město duší. Je vidět, že pro mne to byla delší prodleva a příběh jsem si moc detailně nevybavovala. Naštěstí to moc nevadilo, jelikož jsem se do něj ponořila.

Trošku jsem pozapomněla na vedlejší holčičí postavy. Přičemž to ani moc nevadilo, jelikož se v knize moc nevyskytovaly a třeba ohledně Tess, tak ta tam byla pouze zmíněna. Více se zde ale vyskytují vedlejší klučičí postavy. Ty jsem si naštěstí pamatovala, takže jsem u nich netápala. Bohužel jsem si k nim nedokázala pořádně vytvořit vztah. Stejně tak jsem to měla s hlavní hrdinkou. Vůbec jsem si k ní nedokázala najít cestu a nějak jsem ji prostě brala.
I ve válce si musíš najít něco, při čem zapomeneš na hrůzy kolem."
Hodně jsem byla zvědavá na konec. Na ten hlavní boj. Popravdě, čekala jsem to mnohem delší a zajímavější. Bylo to podáno lehce, jako kdyby to nebylo nijak důležité. Hlavně byla škoda, že se to vešlo do dvou krátkých kapitol a zážitek z toho nebyl obrovský. Pro mě se jednalo o menší zklamání.

Avšak abych nebyla jen negativní, musím vyzdvihnout autorčin styl. Ten byl velice čtivý, takže jsem se do knihy velice snadno začetla a její čtení utíkalo velmi rychle. K tomu to ještě umocňovaly poměrně krátké kapitoly. A ani jsem se nenadála a už jsem byla na konci knihy.

Celá série je dobrá na odreagování. Jedná se o příjemnou duologii, při které si odpočinete. Určitě nemějte od tohoto příliš vysoká očekávání, a jinak věřím, že knihu si užijete. Ovšem musíte pohlížet na to, že je to autorčina prvotina, jenž je dost znát.

★★★☆☆

12 komentářů:

  1. Pěkná recenze :) Z této série jsem četla první díl a nebylo to vůbec špatné ale zase ne tak mco dobré, abych si pamatovala celý děj :) Takže zatím jsem se k pokračování nedostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Ona se hodně dobře zapomíná, ale oddechovka to byla fajn. :)

      Vymazat
  2. Pěkně napsané. Já se zatím na sérii nechystám, ale nevypadá vůbec špatně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čte se opravdu mco dobře. Jen je lepší ji mít hned za sebou, jinak člověk zapomene, co se v ní stalo. :D

      Vymazat
  3. znám první díl, ale nečetla jsem :) ani jsem nevěděla, že to má pouze dva díly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale je to pěkná změna oproti trilogiím. :)

      Vymazat
  4. Knihu mám v knihovně a těším se až se k nim dostanu. První díl jsem četla ještě na Wattpadu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se k němu nedostala, místo toho jsem četla jiný příběh, ale už si nepamatuji jeho název. :)

      Vymazat
  5. Pěkná recenze, o knize jsem neslyšela, ale zní zajímavě. Obálka by mě asi nezaujala sama o sobě, takže se tahle recenze určitě hodí :) Až si budu chtít přečíst něco odpočinkového, budu na tuto duologii myslet.

    https://kulturnicek.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jako odpočinkovou četbu doporučuji. Jen je lepší ji číst nejlépe po sobě, jinak se může zapomenout děj. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.