Tokijský ghúl



Originální název: 東京喰種
Autor: Sui Ishida
Rok vydání celosvětově: 2011 - 2014
Nakladatelství: Crew
Série: Tokijský ghúl
Počet svazků: 1. - 14. svazek
Žánr: Horor, Manga
Počet stran: 200 stran
Obsah: 
Tokijský ghúl je temný a atmosférický mix hororou a mafiánky. Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ghúlka umírá, on je těžce zraněný... a aby přežil, jsou mu transplantovány orgány mrtvého montstra. Najednou jeho život prudce změní, není schopný jíst normální jídlo, a postupně proniká do světa, ve kterém žijí ghúlové živící se lidmi a brutální policejní organizace, které po nich jdou.

~~~

Nevím čím to, ale recenze na mangy mi jdou mnohem lépe po celé sérii než po jednotlivých svazcích. A přijde mi, že se na ně hodí ucelenější názor. Zprvu se mi do čtení Tokijského ghúla moc nechtělo, nakonec jsem se ale hecla a přečetla si ho. Nakonec mě příběh docela chytil.

Už předem jsem tušila, o co tam půjde. Přece jen jsem sem tam narazila na nějaké ty útržky. Musím ale podotknout, že to vůbec ničemu nevadilo a já si příběh i tak užila. I když jedna věc byla zásadní, nevadilo to, protože se v příběhu tolik událo, že jsem ani nestíhala se divit.

I když se řadí pod žánr horor, tak nepočítejte, že by se jednalo o něco strašidelného. Spíše je to dost krvavé a někdy i šílené. Řekla bych, že k některým záležitostem je potřeba mít pořádné nervy. Hlavně, když se dozvídáte o minulosti jednotlivých postav, protože některé, co všechno zažily, to byla síla.
Pěkně ti s něma prohrábnu vnitřnosti."
Mým největším problémem bylo, že jsem si oblíbila některé ghúly, a stejně tak i některé lidi z policejní organizace. Pak, když se tyto dvě strany střetly, bylo těžké fandit určité straně, když máte na každé své oblíbence. A to jsem se snažila fandit oběma stranám.

Poslední dva svazky a samozřejmě začátek mangy byly nejlepší. Takový konec jsem opravdu neočekávala. Vlastně to skončí dost otevřeně, takže mám menší tendenci pokračovat v druhé sérii, a to Tokijském ghúlovi: re. Takže i přesto, že tato série je dokončená, budu muset čekat na další díly u druhé, která se aktuálně vydává.

Rozhodně bych tuto sérii nedoporučovala pro ty, kteří by chtěli s mangou začít a nemusí hororově a hlavně s častým proléváním krve příběhy. Pokud to ale chcete zkusit, zkuste první díl a uvidíte, zda vám sedne či ne.  


Jakožto obálku přidávám poslední díl této série. Přece jen, co jsem koukala, tak obálky jsou převážně stejné.

★★★★☆

4 komentáře:

  1. hodně jsem o této sérii slyšela, ale osobní zkušenost s ní nemám :) já četla jen jednu mangu, byl to horor a musím říci, že se mi to četlo špatně, ale jde o sílu zvyku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zkoušela i pokračování, ale do něj jsem se nedokázala začíst. :D Jinak máš pravdu, hodně je to o zvyku. :)

      Vymazat
  2. Já jsem přečetla i viděla. Anime bylo fajn a tentokrát musím říci, že bych kvalitně mohla srovnat obojí. Ale krvavé a násilné je ghúlstvo dosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tebou naprosto souhlasím. O krev není nouze. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.