Knižní čas - Červen 2020

Zdravím čtenáři,
ačkoli se může zdát, že v červnu jsem měla volno. Tak se jedná o naprostý opak. V červnu mě čekala hromada zkoušek, kdy poslední jsem udělala včera. Ale i tak se mi čtení velmi navýšilo. Co sem nepřidávám, je několik dílů Tokijského ghúla. Rozhodla jsem se přidat poslední díl, jakožto jakousi pomyslnou tečku za touto sérií.
Jinak jsem se dost pustila do čtení českých autorů, kteří budou na Humbooku. Avšak sama nevím, zda tam vůbec půjdu, takže si to jdu jen zatím takto trošičku pojistit.




Nejlepší kniha
Orange - Ichigo Takano
Myslím, že ve chvíli, kdy jsem ji četla, jsem potřebovala takový příběh. Orange mě velice okouzlilo a já si čtení nesmírně užila a oblíbila. Hodně se těším na další díl.







Nejméně oblíbená kniha
Deníček moderního fotra 2 - Dominik Landsman
Tentokrát mě druhý díl tolik neoslovil a ani jsem se při čtení tolik nebavila. Nakonec, když to tak vezmu, tak jsem ráda, že jsem jej dočetla a takto mi k ukončení série zbývá jen jeden díl.






Největší překvapení
Městečko Kytice - Martin Šinkovský
Tušila jsem, že se to bude týkat Erbena, ale že až v takovém množství, to mě velice překvapilo. Hodně se mi líbil nápad a též, jak to všechno bylo pojato.







Nejlepší hrdinka
Supernova - Marissa Meyer
Samozřejmostí je Nova. Tu jsem si oblíbila od samého prvního dílu a stejně tak to pokračovalo v následujících. Vybrala jsem ji hlavně pro to, co všechno musela prožívat, a jak se nakonec musela rozhodnout.






Nejlepší hrdina
Green Blood - Masasumi Kakizaki
Nečekala jsem, že mě Green Blood tolik chytne, a že z něj budu vybírat nejlepšího hrdinu. Za mě se jedná o Brada, který si žije dvojí život a podstupuje různá nebezpečí v rámci zjištění jedné záležitosti. A co všechno pro to dělá, to se počítá.






Nejlepší pár
Tentokrát vynechávám. I když jsem četla jednu romantickou knihu, tak mi ten pár vůbec nesedl a nepřišlo mi, že by se sem hodil.



Nejlepší obálka
Orange - Ichigo Takano
Rozhodovala jsem se ještě mezi Supernovou a 53 dopisy pro mou lásku. Nakonec to ale vyhrálo Orange, které se mi hodně líbí svými veselými barvičkami.







Poslední rozečtená kniha
Démoni apokalypsy - Michael Weber
Ačkoli tento žánr moc nečtu. Poslední jsem tak četla před dvěma roky, tak zatím se mi to čte docela dobře. Hlavně je to díky čtenářskému klubu, že jsem začala číst tuto knihu.

14 komentářů:

  1. Ty jo, ty ses rozjela :D Četla jsem Černookou a jak nevyledávám české autory, tak kniha byla skvělá.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si české autory dávám jednou za čas. :D Ale je vždy dobré, že knihy od českých autorů umí skvěle zaujmout. :)

      Vymazat
  2. Docela mě poslední dobou zajímá Orange a po tvém článku ji určo zařadím do to-read listu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji. :) Zatím taková milá oddechovka, která má opravdu krásnou kresbu a zajímavý příběh. :)

      Vymazat
  3. To je pořádná hromada přečtených knih. :)) Vážně jsi neměla čas? Tiše závidím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně, od května až do konce června jsem stále něco dělala na škole a spíše jsem měla jen trochu na knihy. :)

      Vymazat
  4. Páni moji, toľko kníh za mesiac! Úžas!♥ Nečítala som ani jednu, no známa mi je Černooká - bola dosť populárna aj chválená a k tomu tá obálka je super! Hádam sa k nej raz dostanem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též si Černookou pamatuji, jak byla chválená. :) Mně osobně kniha moc nechytila, ale příběh byl zajímavý. Na mě se tam jednalo o moc popisů a málo děje.

      Vymazat
  5. Wow, to je pořádná kopa knih za jeden měsíc, zvlášť se zkouškami! Závidím, tímto tempem jsem naposled četla na základce, možná začátku střední.

    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě, takové tempo jsem měla na základce. :D Ale tady to dělá i to, že většina knih je kolem stovky, a to se čte samo. :)

      Vymazat
  6. tak gratuluju k poslední zkoušce :)) a přečetla jsi toho dost, já asi tak 2 knížky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) A líbily se? To je to nejdůležitější. :D

      Vymazat
  7. Tokijského ghúla jsem také přečetla a byla jsem jím nadšená. S obavami jsem koukla i na anime, ale musím říct, že bylo také povedené. A momentálně se chystám na Bleach. Ale tento měsíc jsi toho přečetla opravdu hooodně, poklona ;)

    nikidelfin.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já momentálně na anime nejsem, takže se teď držím mang. :D Jinak Bleach má pěkný příběh a často vtipné scénky. :D Jen někdy mě to tolik nechytilo.

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.