Top 10 srpnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
nastal opět ten čas v měsíci, kdy vám přináším Top 10 knižní novinky, které mě za daný měsíc nejvíce zaujaly. A abych pravdu řekla, tak v tomto měsíci vycházejí samé zajímavé novinky. Jako obvykle jsem se snažila, aby zde byly různé žánry, takže se tu vyskytuje fantasy, sci-fi, thriller, romantika a dokonce něco z historie.
Teď by mě zajímalo, jaká kniha vás v srpnu velmi zaujala? Pro mě je to rozhodně Aurora povstává a Cela.


Aurora povstává - Amie Kaufman, Jay Kristoff
Aurora - 1. díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 320
Datum vydání: 31. 8. 2020

Píše se rok 2380 a kadeti, kteří ukončili studia na Akademii Aurora, míří na první mise. Snaha Tylera Jonese hrát si na hrdinu způsobí, že na něj zbyde jen jednotka odpadlíků a problémových typů. A do toho je tu Aurora Jie-Lin O’Malleyová, dívka,  která může spustit válku gigantických rozměrů. Tyova banda podivínů teď představuje jedinou naději celé galaxie. Nejsou to hrdinové, které si zasloužíme, ale ti jediní, co byli po ruce. Hlavně žádnou paniku.




Cela - Ben Oliver

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 304
Datum vydání: 27. 8. 2020


Nezletilí vězni odsouzení k trestu smrti mají jedinou šanci, jak si prodloužit život. Nabídnout své tělo k experimentálnímu testování nových léků. Co přesně to ale znamená, nikdo neví.
Luka na svůj trest čeká už dva roky. Naděje na útěk mu svitne v okamžiku, který umožní vězňům dostat se z cel a na chodbách věznice rozpoutá šílenství. Na vytoužené svobodě však čeká jen hrůza. Neznámá nákaza proměnila lidi ve vraždící monstra a svět upadl do chaosu…




Děti nacistů - Tania Crasnianski

Nakladatelství: CPress
Počet stran: 232
Datum vydání: 17. 8. 2020

Fascinující příběh dětí osmi klíčových postav Třetí říše (Himmlera, Göringa, Hesse ad.) a jejich cesty od potomků hrdinů k potomkům zločinců. Tito muži byli pachateli jen stěží představitelného zla – a současně byli i otci. Jak se jejich děti vyrovnaly s odkazem rodičů, se vzpomínkami a odhaleními, které přinesla poválečná doba? Tania Crasnianski zkoumá ve své mimořádně čtivé knize potomky „chycené“ někde mezi stigmatizací, uctíváním a ztrátou paměti.





Druhá tvář Kaie - Estelle Maskame

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 248
Datum vydání: 20. 8. 2020

Vanesse Murphyové je sedmnáct. Po smrti matky si jí otec, zdrcený žalem, přestane všímat a Vanessa dělá všechno pro to, aby znovu získala jeho pozornost. Chodí na večírky, opíjí se, flirtuje a spí s kluky. Při prvních náznacích vážného vztahu je však pustí k vodě. Po ukončeném románku s Harrisonem Boydem se dostane na veřejnost jejich intimní video a Vanessin život se obrátí vzhůru nohama. Tehdy Vanessa potká Kaie Washingtona. Stejně jako ona má i Kai důvod Harrisona nenávidět – a tak navrhne pomstu.
Zprvu jsou ti dva jen spiklenci usilující o totéž, postupem času se ale začnou sbližovat…



Hříšné dopisy - Vi Keeland, Penelope Ward

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 328
Datum vydání: 26. 8. 2020

Nikdy na něj nezapomenu – na muže, jehož jsem nikdy nepotkala.
S Griffinem Quinnem jsem si v dětství psala. Během let jsme se přes stovky dopisů spřátelili, svěřovali si nejhlubší, nejtemnější tajemství a vytvořilo se mezi námi pouto, o němž jsem věřila, že se nikdy nezlomí.
Přesně to se ale jednoho dne stalo.
Pak zničehonic dorazil dopis. Dopis plný osm let potlačovaného vzteku. Neměla jsem na vybranou a musela mu konečně vysvětlit, proč jsem kdysi přestala odpovídat.
Griffin mi odpustil a přátelství jsme obnovili. Teď jsme však dospělí a naše vzájemné pouto v nás zažehlo jiskru. Dopisy, které byly ze začátku plné flirtu, se postupně změnily na dopisy plné hříchu. A tak další logický krok je sejít se osobně.
Griffin to však odmítl a prohlásil, že je to tak nejlepší. To mi však nestačilo, a tak jsem se ho vydala hledat.
A tím, co jsem zjistila, se všechno změnilo…



Kate musí zemřít - Alex Lake

Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 408
Datum vydání: 18. 8. 2020

Ve vašem rodném městě řádí sériový vrah. Má určitý typ: jeho oběti se jedna druhé podobají. A všechny vypadají jako ty. Kate se vrátí z dovolené a dozvídá se, že v jejím rodném městě řádí sériový vrah – a všechny jeho oběti vypadají jako ona. Nejspíš je to náhoda. Ale co když ne? Začíná být přesvědčená, že ji někdo pozoruje, nebo dokonce pronásleduje. Je snad na řadě? A mohl by být narušeným vrahem její mírumilovný bývalý přítel? Nebo je pravda mnohem děsivější?




Město žen - David R. Gillham

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 400
Datum vydání: 12. 8. 2020

Román o obyčejných lidech v neobyčejné době. O malých rozhodnutích s obrovskými důsledky
Píše se rok 1943 a druhá světová válka dosahuje svého vrcholu. Muži jsou na frontě, a tak se z Berlína stává město žen. Sigrid Schröderová je typická Němka: manžel bojuje na frontě a ona pracuje, snaží se vyjít s přídělovými lístky a sta
rá se o hašteřivou tchýni. O zrůdné věci, které nacistický režim provádí, se moc nezajímá.
Za touto maskou se ovšem skrývá jiná Sigrid, vášnivá žena, která nedokáže zapomenout na svého bývalého židovského milence, nyní vydanému napospas válečné vřavě. Sigrid ale brzy zjišťuje, že není jediná, kdo má tajemství. Postupně se ukazuje, že není vše jen černé nebo bílé a že člověk může věřit jen sám sobě. A Sigrid se dostává do začarovaného kruhu, kdy je těžké říct, co je správné a co špatné, a co je morální a co nemorální.



Před bouří - Zuzana Hartmanová
Krysy apokalypsy - 1. díl

Nakladatelství: Host
Počet stran: 384
Datum vydání: 18. 8. 2020

Příběhy většinou nezačínají koncem světa. Jenže na Leru nastává konec světa každých sedm dní, když se jím proženou magické bouře, které srovnají se zemí vše, co se nachází mimo ochranné bariéry. Když totiž srazíte z nebes bohy, musíte počítat s následky.
Bohové padli před osmdesáti lety. A jejich pád zanechal Ler zjizvený a z větší části neobyvatelný. Magií kontaminovaná půda, mutace nebo absence povrchové vody nejsou ničím neobvyklým. Mimo města může i jeden špatně nabitý bateriový článek znamenat předěl mezi životem a smrtí. Ne všichni se s tím ale dokázali smířit, a tak hledají způsoby, jak přelstít přírodní i lidské zákony — jako krysy si hledají skulinky, ve kterých můžou přežívat.
Jenže co když si někteří lidé začnou uvědomovat, že mezi přežíváním a žitím je propastný rozdíl? A co teprve když si to uvědomí i sami bohové…



Řetěz - Adrian McKinty

Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: Nenalezeno
Datum vydání: 31. 8. 2020

To ráno začne jako každé jiné. Rachel Kleinová vysadí svou dceru Kylie na autobusové zastávce a odjíždí pryč. Potom však obdrží telefonát z neznámého čísla, který všechno změní. Volá jí žena, která tvrdí, že Kylie právě leží svázaná a s roubíkem v ústech na zadním sedadle jejího auta, a pokud chce Rachel svou dceru ještě někdy vidět, musí zaplatit výkupné – a unést jiné dítě. Volající je sama matkou, jejíhož syna rovněž unesli, a pokud Rachel neudělá přesně to, co jí říká, její chlapec zemře, stejně jako Kylie. Rachel je nyní součástí tzv. Řetězu, strašlivého plánu, v němž se z rodičů stávají nejdříve oběti a poté zločinci – a někdo se na něm mezitím pořádně obohacuje. Rachel je obyčejná žena, ale během následujících dní bude nucena odhodit všechny své zábrany. Bude muset učinit dříve nemyslitelná morální rozhodnutí a dopustit se strašlivých věcí. Řetěz je bezohledný, děsivý a zcela anonymní. Pravidla jsou jednoduchá: sežeň peníze, sežeň oběť a potom spáchej hrozný čin, který by sis včera ani nedokázala představit. Strůjci tohoto geniálního plánu totiž moc dobře vědí, že rodiče pro své děti udělají cokoliv. Co však netuší, je skutečnost, že možná konečně narazili na sobě rovného. Rachel je chytrá a odhodlaná, zkrátka rozená bojovnice. Bude tou, která Řetěz konečně přetrhne?



Vězňova žena - Maggie Brookes

Nakladatelství: Domino
Počet stran: 384
Datum vydání: 20. 8. 2020

Izzy by si tolik přála vést poněkud zajímavější život, než jí nabízí středomoravská vesnice. A teď, za války, je to ještě mnohem horší. Samá dřina, žádná radost. Pak se ale najednou všechno změní: na jejich rodinný statek přijde vypomáhat skupina britských válečných zajatců. A jedním z nich je Bill.   Po jejich setkání události naberou rychlý spád. Izzy a Bill se tajně vezmou a vydají se na útěk. Izzy je přestrojená za muže a působí tak věrohodně, že když je nakonec dopadnou nacisté, skončí spolu s Billem ve vojenském zajateckém táboře.   Kdyby Němci přišli na to, že je Izzy žena, okamžitě ji zastřelí. Novomanželé se proto spojí s několika spoluvězni, a společně pak střeží Izzyino tajemství. Ne každý zajatec má ale dobré úmysly. A tak se Bill a Izzy každé ráno probouzejí s nejistotou, jestli se společně dočkají večera. Nebo konce války. Nebo šťastné budoucnosti.

12 komentářů:

  1. Zaujaly mě tři knihy. Druhá tvář Kaie, Město žen a Vězňova žena...určitě se po nich podívám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. Vypadají oporavdu dobře. :)

      Vymazat
  2. Autora, Cela a Pred bouri, na to se chystam taky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. zaujímavý výber, našla som svojich favoritov, ktorých sa chystám počas mesiaca prečítať. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To slyším ráda, že tě některé zaujaly. :) Držím palce, aby ses k nim dostala. :)

      Vymazat
  4. velice zajímavé knížky určitě bych si vybrala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se, aby každá byla zajímavá. :)

      Vymazat
  5. Jeee, tak to závidím! :D Já přiberu, jen se na jídlo podívám. :D :D

    Super tipy na knihy. Mě by zajímala ty Děti nacistů, Hříšné dopisy a Město žen. Už podle názvu a obálky. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty zní moc dobře. :) Mít na tento žánr chuť, tak po nich bych taky šla. :D

      Vymazat
  6. Tentokrát mě nic výrazněji nezaujalo. Možná jen Vězňova žena vypadá lákavě. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš dobrý. :) Můžeš dohnat své resty, jestli nějaké máš. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.