Aglajina zem


Autor:
Petra Variant
Nakladatelství: Klika
Žánr: Fantasy, Romantické
Počet stran: 144 stran
Obsah:
Aglajině zemi – panensky čisté planetě, kde lidé žijí v harmonii a míru – hrozí návrat do temných časů naplněných strachem a utrpením. Náhle totiž umírá její Ochránkyně, čarodějka Diviena. Těsně před svou smrtí se, sžírána obrovským pocitem viny, odhodlá k riskantnímu činu, jenž by nakonec mohl obyvatele Aglajiny země zachránit.
Na Zemi, planetě velmi vzdálené od Aglaji, vede obyčejný život třicetiletá Melinda. Pracuje v knihkupectví, volný čas tráví s kamarádkou Viktorií a bydlí sama se svou mouratou kočkou. Touží po lásce, ale žádný vztah jí nevydrží moc dlouho. Netuší, že to má svůj důvod.
Když jí do života vstoupí Adam, vše se obrátí vzhůru nohama. Melinda se konečně šťastně zamiluje a je přesvědčená, že Adam je ten pravý. Vzápětí ho ale ztrácí. Pro to, aby se znovu setkali, je Melinda ochotna uvěřit čemukoli a jít kamkoli.
Cesta za milovaným mužem ji zavede do Aglajiny země. Tak, jak svým zoufalým činem předurčila Diviena...

~~~

Od samotné autorky, Petry Variant, jsem obdržela nabídku ke zrecenzování její knihy Aglajina zem. Když jsem si přečetla obsah, tak mě to velmi zaujalo, a řekla jsem si, že to může být i fajn příběh. Dlouho netrvalo a brzy jsem se pustila do čtení.

Na to, že je kniha velice krátká, tak má velké množství děje, až se sama pomalu divím. Díky tomu v příběhu nehrozí žádná nudná místa, jelikož se neustále něco děje. Vždy, když jsem si myslela, že se to na chvíli uklidní a nenastane žádný zvrat, tak vždy nastal. Ale i když to zní, že musí jít o akční knihu, tak se jedná o naprostý opak. Já si u knihy docela odpočinula a považuji ji dost za odpočinkové čtení.

Líbilo se mi, jak byla popsána Aglajina zem. Dokázala jsem si ji naprosto dobře představit. Přišla mi velice kouzelná, jen bych ráda uvítala o ní mnohem více informací. Hlavně více o tom, jak to tam funguje. Jakožto bylo to tam nastíněno, ale mně přišlo, že to bylo málo.  

Láska je NĚCO mezi dvěma lidmi, co se nedá vysvětlit, ale je to nádherné."

Hlavní hrdinku jsem si velice oblíbila a chápala jsem její rozhodnutí. Jen v jednu chvíli mi to nešlo trošku na rozum, že si tak rychle navykla na jiný svět. Jakožto pochopila jsem to, proč to tak bylo. Dále jsem měla hodně ráda Divieniny sestry. Byly moc milé.

Některé kapitoly byly poměrně krátké a často mi rychle utekly. Jiné mi pro změnu přišly trošku delší a chvíli mi trvalo, než jsem se dostala k další. I tak je ale snadno možné dočíst kapitolu, když je potřeba dělat jiné věci.

Myslím si, že si Aglajinu zem nejvíce užijí náctiletí. Avšak knihu určitě doporučuji všem, kteří si u ní chtějí odpočinout. Věřím, že se vám bude líbit vymyšlený svět a hlavně dějová linka. Takže, pokud jsem vás velmi zaujala, knihu seženete přímo na autorčině e-shopu.

★★★☆☆

8 komentářů:

  1. Pěkná recenze. :) Jak víš, knihu mám také doma. Bohužel jsem nebyla doma a nemohla se čtením pohnout. Ráda bych ji ale co nejdřív dočetla.
    I mě zaujala zajímavým tématem, ale zatím mi přijde rychlá a možná trochu málo propracovaná. Zkusím ji nabídnout mladší sestře, která by mohla být cílovka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, kniha dost rychle odsýpala. Je to dost znát, že má málo stránek. :)

      Vymazat
  2. Tuhle knížku jsem nedávno někde viděla, ale už nevím, kde to bylo, ale vzpomínám si, že mě zaujala obálka. Možná si ji přidám na seznam, až jednou nebudu mít co číst :D
    Každopádně pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V jednu chvíli jsem ji též často viděla. Takže věřím, že jsi na ni mohla narazit někde na blogu nebo na Insta. :D

      Vymazat
  3. Já jsem úplně mimo, co se týče knižních novinek. :D tak aspoň se mohu držet trošku v obraze díky tvým recenzím. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě, já bych taky byla mimo. :D Často místo novinek čtu starší knihy a novinky se dozvídám jen díky populárním knihám či při přípravě článku Top 10. :D

      Vymazat
  4. Pěkná recenze, vypadá to na fajn knížku :)
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.