Top 10 prosincové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
jak to, tak bývá, tak v prosinci nevychází velké množství knih. I letos, jako každý rok mi chvíli dalo zabrat, než jsem vytvořila požadované množství knih, které mě dosti zaujaly.
Co vy? Na jakou prosincovou novinku se chystáte?
 
Epicentrum - Zheng Qianci
 
Nakladatelství: Mi:Lù Publishing
Počet stran: 290
Datum vydání: 4. 12. 2020 

Román kombinuje prvky politického thrilleru s motivy tzv. „cli-fi“ (climate fiction – environmentální fikce) a střídají se v něm dvě dějové linie: jedna odehrávající se v roce 2015 zachycuje události několika měsíců předcházející výbuchu v elektrárně a druhá zasazená do roku 2017 je vyprávěna na pozadí vrcholící prezidentské kampaně. Kniha je napínavým zpracováním aktuálních témat a kritikou mocných, kteří neváhají obětovat své lidství ani lidské životy k dosažení svých cílů.
 
 
 
 
Mrtvé vzpomínky - Angela Marsons
Případy Kim Stoneové - 10. díl
 
Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 400
Datum vydání:. 4. 12. 2020

Zničila jim život. Teď se oni chystají zničit ten její... Smrt dvou mladých narkomanů v bytě na sídlišti na první pohled vypadá jako nešťastná náhoda, ale detektiv inspektorce Kim Stoneové do nejmenších podrobností připomene hrůznou událost z jejího dětství. Ačkoli si to zprvu nechce připustit, z dalšího nálezu mrtvol je jasné, že tentokrát Kim čelí vyšinutému vrahovi, který zná její traumata z minulosti a snaží se ji ranit tím nejhorším možným způsobem. A zdá se, že poslední na seznamu jeho obětí má být sama Kim.
 
 
 
 
Sběratel přání - Mia Sheridan
 
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 480
Datum vydání: 2. 12. 2020

New Orleans, město záhad a kouzel, tajemství, snů a historie utopené v lásce a nejkrutější bolesti.
Když baletka Clara Campbellová přijede do New Orleans, uchvátí ji tragický příběh plantáže Windisle. Říká se, že už na ní nenajdete živou duši, Clara však ke svému překvapení za jejími kamennými zdmi neuslyší duchy, ale muže
z masa a kostí. Zjizveného cizince stravovaného bolestí hlubší a temnější než vody řeky Mississippi, jež se vine za hranicí jeho dobrovolného vězení.
Muž za zdí, kdysi ambiciózní Jonah Chamberlain, udělal v minulosti osudovou chybu a nyní se skrývá před světem. To poslední, co čeká, je přátelství s obětavou dívkou, která k němu promlouvá puklinami v kamenech a která se za ním každý týden vrací. Dívkou, která v něm probouzí touhu po všem, čeho se dávno vzdal, a která mu zasela do srdce strach i naději.
 
 
 
Sníš o druhé Zemi? - Temi Oh
 

Nakladatelství: Laser-books
Počet stran: 440
Datum vydání: 1. 12. 2020

Uběhlo století od objevu obyvatelné planety u nedaleké hvězdy. Nyní, když Země umírá, vyráží k novému domovu lidstva konečně první výprava. Část posádky tvoří čtyři veteráni ze vzrušujících časů dobývání sluneční soustavy a šest dospívajících absolventů Daltonské akademie, kde se celý svůj dosavadní život připravovali na jedinou misi.
Všechny čeká dvacet tři let na společné cestě. Dvacet tři let ve stísněných prostorách, odkázáni jen sami na sebe… Dvacet tři let bez naděje na záchranu, pokud se něco pokazí.
A ve vesmíru se vždycky něco pokazí.
 
 
 
Tři jezdci apokalypsy - Nathaniel Wonderfull, Theodora Stonewall
Božská tragikomedie - 2. díl

Nakladatelství: Samonáklad
Počet stran:  370
Datum vydání: 12. 12. 2020

Nesourodá trojice dobrodruhů míří zpátky do Stříbrouch, aby tam žádala svou odměnu. Dočkají se ale skutečně vytoužené slávy a bohatství, po kterých tak strašlivě prahnou? Nebo se vůči nim rozmarní bohové zachovají opět příšerně krutě a nespravedlivě? Ne nadarmo se říká, že peníze kazí charakter. A tady je ve hře daleko víc než jen pouhá hrstka zlaťáků! Je vůbec možné, aby se v takovém čase mohlo zrodit něco tak křehkého jako přátelství, mamonu a démonům navzdory?
Alexandra Goldblum se vrací domů, zatímco nad Stříbrouchy se stahují bouřková mračna. Ukřivděný elfí kouzelník se nepřestává hněvat a volat po božím trestu. Sklíčená zlodějka by se nejradši na místě sebrala a odjela daleko pryč. A egoistický hraničář se už naopak vidí jako legendární hrdina. Tři obyčejní smrtelníci. Tři osamělé duše. Tři figurky mezi bezpočtem dalších na božské šachovnici. Jenže hry plné intrik umějí hrát krom cizích entit i mágusové a šlechta. Do jakého průšvihu se Pipin s Eiri a Sebasem namočí tentokrát? A kolika cizími osudy přitom sami zamíchají?
Tři jezdci apokalypsy…
...právě přijíždějí.
 
 
 
Ustláno na betonu - Elen An
 
Nakladatelství: Pointa
Počet stran: 324
Datum vydání: 7. 12. 2020
 
Mysteriózní román nejen pro dívky. Životy dvou hrdinek, které spolu zdánlivě nemají nic společného. Jenže všechno je jinak, než se zdá.
Proč David zmlátil Sirku? Proč přišla Šárka v úterý domů až v šest ráno? S kým strávil Lukáš večer po silvestru? Jak se Sandra dozvěděla o tom znásilnění?
David je ten nejhodnější kl
uk na světě. Než se napije. Šárka by si nikdy nevzala perník. Než se zamiluje. Lukáš by Šárce nikdy neublížil. Než se sjede. Sandra by se nikdy nemotala Šárce do života. Než se objeví.
David miluje Šárku. Šárka miluje Lukáše. Lukáš miluje Sandru. Kdo je sakra Sandra?
 
 
 
Vlastnosti silné ženy - Juliet Erickson
 
Nakladatelství: PRAGMA
Počet stran: 176
Datum vydání: 14. 12. 2020

V této knize si každá žena najde, jak se z hlediska požadavků dnešní doby zlepšovat v různých profesních aspektech. Jak vypadat v práci sebevědomě, jak pracovat s očním kontaktem, jak v klidu odrážet argumentační výpady v konverzaci a jak být celkově sebevědomější. Po přečtení této hezky graficky znázorněné knihy zjistíte, kam až vaše možnosti mohou na základě tohoto chování vést.
 
 
 
 
 
Všechno nejlepší, Anno - Petra Jirglová
 
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 344
Datum vydání: 7. 12. 2020

Osmadvacetiletá Anna život, který by jí mohl leckdo závidět. Bydlí v krásném bytě s úžasným přítelem, jehož firma je na vzestupu, a tak se Anna může plně soustředit na péči o domácnost. Jejich vztah je bez poskvrny a je jen otázkou času, kdy Radim před Annou poklekne a požádá ji o ruku – a Anniny blížící se narozeniny by mohly být tím dnem, zvlášť když je Radim poslední dobou takový tajnůstkář… Jenomže namísto zásnubního prstenu se Anně dostane k narozeninám zjištění, že není jedinou ženou v životě svého milého a mladá dívka je najednou postavena do situace, kterou dlouho nepoznala: musí se o sebe postarat úplně sama. Rychlý sled událostí ji zavede do Velké Británie, aby zde začala úplně novou kariéru, a ne, není to ve velké londýnské právnické firmě, jak si myslí otec s matkou. Na zapadlém anglickém venkově jsou klientelou coby novopečené au-pair dvě nezvladatelné dospívající dívky, pár stejně nezvladatelných smradlavých psů, hejno slepic a zuřivý kohout, který nebohou dívku zjevně nenávidí…
 
 
 
Zápisník cholerika - Aleš Křen
 
Nakladatelství: Pointa
Počet stran: 144
Datum vydání: 10.12. 2020

Existují lidé, kteří prožijí celý svůj život bez toho, aby se jim přihodilo něco dramatického, a mezi jejichž největší životní dobrodružství se dá počítat zakoupení měsíční jízdenky. Pak je tu ovšem další druh lidí. Ti nemohou ani přejít přes ulici, aniž by se to obešlo bez nějaké opičárny nebo bez toho, aby na ně začal mluvit hořící keř.
Kniha přibližuje životní peripetie jednoho Pražáka – ať už jde o zážitky pracovní, šermířské, či osobní – odehrávající se v bizarním kolotoči historek, náhod a shod okolností.
 
 
 
Zmizení - Amanda Quick
Fogg Lake - 1. díl
 
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 336
Datum vydání: 2. 12. 2020

Před čtyřiceti lety došlo v malém městečku Fogg Lake k jistému „incidentu“: k výbuchu v jeskynním systému, při němž se uvolnily neznámé plyny, které měly na obyvatele zvláštní účinky. Někteří měli podivné vidiny. Jiní slyšeli děsivé hlasy. A pak dorazili vědci z tajemné vládní agentury...
Jelikož se obyvatelé městečka
nechtěli stát pokusnými králíky, svedli tyto případy na halucinogenní účinky hub. Nemohli tušit, že tyto následky zdědí i další generace...
Catalina Larková a Olivia LeClairová jsou nejlepší kamarádky už celé roky a společně vedou vyšetřovací agenturu. Při řešení případů jim pomáhá jejich „druhý zrak“, jak tomu říkají. Poté co Olivia zmizí, Cat po ní začne horečně pátrat sama, protože v městečku se k tomu nikdo jiný nemá. Když jí pomocnou ruku podá vědec Slate Trevelyan, nezbývá jí nic jiného, než ji přijmout, ačkoliv je na něm něco, čemu tak úplně nedůvěřuje. Duo postupně odhaluje, že někdo pátrá po svědcích vraždy, jež se ve Fogg Lake odehrála před čtrnácti lety. Vrah nebyl nikdy dopaden. Danými svědky byly mladé Cat a Olivia. Někdo chce, aby obě ženy zmizely. Pátrání Cat a Slatea po Olivii je vede do králičí nory, která je mnohem nebezpečnější a tajemnější, než očekávali, a s vrahem číhajícím mezi nimi nikdo netuší, kdo z ní vyjde živý.

8 komentářů:

  1. Já novinky moc nesleduji, ale celkem mě zaujal Sběratel přání a Mrtvé vzpomínky. Tak třeba jednou se k nim dostanu. :) Bohužel není tolik prostoru pro čtení, jak bych si někdy přála. Ale tento týden jedu na návštěvu k rodičům, tak bych mohla pár stránek nahnat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je sleduji hlavně jen ze zvědavosti. :) Nebýt toho, tak by mi jinak unikla kniha z edice, kterou sbírám. :D

      Vymazat
  2. zajímavé tipy! novinky též nesleduji a je super, že jsi je nám tahle podala ve článku :)

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se shrnout ty nejzajímavější tipy a hlavně různé žánry. :)

      Vymazat
  3. Ach jo, to zase nebudu vědět, kterou knihu shánět dříve :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mě tenhle měsíc nějak výrazně nezaujalo nic... Jediné, co potřebuju je nové ilustrované vydání Kytice. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se těším na novou edici Rytíře Sedmi království. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.