Top 10 zářijové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
opět přináším další knižní novinky, které mě velmi zaujaly. Co jsem tak vybírala, tak převážná většina z nich jsou young adult a fantasy. Ale též se najdou i jiné žánry jako je román nebo romantika. Jaká kniha vás nejvíce zaujala?
 

21 kalhotek - Hana Kašáková
 
Nakladatelství: CPress
Počet stran: 160
Datum vydání: 30. 9. 2021

Jeden dům v Karlíně. Jeden přelomový týden. Tři ženské osudy. Jitce je přes šedesát, Šárka je třicátnice a Blanka ještě neoslavila plnoletost. Všem se v životě nakupily rozličné křivdy, bolístky a nedorozumění. Jako špinavé prádlo. Každá z nich v životě zanedbala nějakou tu kupičku, kterou nehodila do pračky, ale zakopla pod postel. Nic však není ztraceno. V každém věku je možné vzít svůj osud do vlastních rukou, lehce přemáchnout a začít načisto. 
 
 
 
 
 
Dcera zimy - Vladimíra Šebová
 
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 304
Datum vydání: 23. 9. 2021

Moranu a její sestru Vesnu černá magie navždy uvěznila ve světě živých. Před Moraninou krutostí se smrtelníci třesou, ale ona jen touží zachránit laskavou Vesnu, uvrženou do nekončícího koloběhu znovuzrození. Ve snaze zlomit prokletí a získat alespoň jeden normální život protrpěly sestry celá staletí. Pokud chtějí tentokrát uspět, musí čelit démonům ze samotného podsvětí i své minulosti. Vymaní se zpod kletby, nebo s nimi bohové rozehrají jinou hru?
 




Druhý život - Astrid Scholte
 
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 416
Datum vydání: 30. 9. 2021

Poté, co Velká vlna zničila planetu a zatopila svět, museli se lidé naučit přežít na vodě. Tempe se každý den potápí do zaplaveného města a hledá cokoli cenného, co by mohla vyměnit za peníze. Potřebuje dát dohromady pořádný balík, aby ve výzkumném centru Palindromena zaplatila za oživení své mrtvé sestry Elysey. Jen ona totiž ví, kdo může za smrt jejich rodičů.
Místo šťastného shledání však přijde šok. Elysea nehodlá 24 hodin, jež dostala k dobru, strávit zodpovídáním se ze zločinu, o kterém tvrdí, že jej nespáchala. Přesvědčí Tempe, aby jí pomohla utéct a společně se pokusily najít pravdu. Mohou však takový úkol zvládnout za jediný den? 
 
 
 
Krámek se starožitnostmi - Paula Brackston
Starožitnosti - 1. díl
 
Nakladatelství: Red
Počet stran: 408
Datum vydání: 27. 9. 2021
 
Xanthe a její matka Flora opouštějí Londýn, aby začaly znovu a převzaly vedení obchodu se starožitnostmi v historickém městečku Marlborough. Xanthe s některými nalezenými starožitnostmi cítí zvláštní spojení: Když se jich dotýká, dokáže vycítit jejich minulost a jejich příběhy. Když ucítí silné pouto k nádhernému stříbrnému chatelainu, viktoriánskému přívěsku na opasek, musí se dozvědět víc. Když si chatelaine prohlíží, přenese se zpět do sedmnáctého století, do doby, ze které šperk pochází. Dozví se, že v jeho minulosti došlo k nespravedlnosti. Zjeví se jí duch, který obývá její nový domov, a vyzve ji, aby zachránila život jeho dcery. Zároveň Xanthe vyhrožuje, že ublíží Floře, pokud neuspěje. Zatímco Xanthe bojuje, aby zachránila dívku v bouřlivých dnech roku 1605, setká se s architektem Samuelem Applebym. Možná to bude právě on, kdo jí pomůže děvče zachránit. A možná také bude důvodem, proč se nedokáže přimět vrátit do přítomnosti. 



Limea - Lin Rina

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 384
Datum vydání: 23. 9. 2021

Limea je dívka z ostrovního národa Sorayů, která se rozhodla stát nejlepší lovkyní ze všech – do cesty za naplněním tohoto snu se jí však postaví nečekaná překážka. Když objeví zraněného cizince, kterého na pláž vyvrhlo moře, nedokáže ho nechat zemřít. Muž se stříbrnýma očima jí dává naději, že by se mohla vymanit přísným pravidlům svého kmene. Může mu však věřit? Nebo jsou její pocity jako klid před hrozivou bouří, která už se sbírá na obzoru? 
 
 
 
 
Nalezenec - Stacey Halls
 
Nakladatelství: BETA Dobrovský
Počet stran: 328
Datum vydání: 2. 9. 2021

Dvě ženy z různých světů a tajemství, které vše změní
Londýn, 1754
Šest let poté, co v londýnské nemocnici Foundling zanechala svou právě narozenou nelegitimní dceru Claru s tím, že se pro ni vrátí, až se její životní situace zlepší, se Bess Brightová opravdu vrací, aby získala své dítě zpět. Děsí se toho nejhoršího – že Clara zemřela – ale zjistí, že je pryč, že si ji podle dokladů ona sama vyzvedla hned druhý den. Následuje dobrodružné a dojemné hledání ztracené dcery, kterou vychovává jiná žena. 
 
 
 
Neviditelný život Addie LaRue - V. E. Schwab
 
Nakladatelství: Slovart
Počet stran: 536
Datum vydání: 30. 9. 2021

Francie, rok 1714. Ve chvíli nejvyššího zoufalství se mladá žena rozhodne uzavřít faustovskou dohodu, díky níž bude žít navěky, ale s prokletím: nikdo z lidí, s nimiž se setká, si ji nebude pamatovat. Tak začíná neskutečný příběh Addie LaRue, oslnivé dobrodružství odehrávající se napříč staletími a kontinenty, během nějž se mladá žena učí, kam až muže zajít ve snaze zanechat na světě svoji stopu. Všechno se ale změní, když Addie po téměř 300 letech narazí v jednom knihkupectví na mladíka, který si pamatuje její jméno...
 
 
 
 
Osudový dopis - Vi Keeland, Penelope Ward
 
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 344
Datum vydání: 22. 9. 2021

Můj milostný příběh začal dopisem.
Nebyl to zamilovaný dopis od tajného ctitele. Řádky, které mi změnily život, napsala malá, desetiletá holčička, a adresovala je magazínu, v němž jsem pracovala. A vlastně ani nebyly určeny mně. Začínaly slovy „Milý Santo…“ a jaksi podivně mě vzaly za srdce. Jako bych s tou dívenkou byla nějakým záhadným způsobem spojená.
A tak jsem místo Santy Clause splnila její vánoční přání sama. Byla to nevinná hra… aspoň jsem si to myslela. Dokud věci nezašly moc daleko. Dokud jsem se jednoho dne neobjevila na prahu domu malé Birdie coby německá cvičitelka psů jménem Gretchen Schmidtová. 
 
 
 
Pokřivená zrcadla - Diana Urban
 
Nakladatelství: King Cool
Počet stran: 384
Datum vydání: 20. 9. 2021

„Vítáme Vás na večeři a znovu blahopřejeme, že jste byli vybráni. Nyní si musíte vybrat Vy.“ Co mají nejoblíbenější holka, nejzdatnější sportovec, premiant ročníku, hulič, osamělý vlk a osoba hudbou postižená společného? Všem se dostalo pozvání na večeři u příležitosti udílení stipendií, na které ale zjistí, že se jedná o past, protože je někdo zamkl do jedné místnosti s bombou, injekcí s jedem a vzkazem, ve kterém se píše, že mají hodinu na to mezi sebou vybrat někoho, koho zabijí…nebo zemřou všichni. Amber Prescottová je odhodlaná sebe i svoje spolužáky dostat ven živé, ale možná to tak jednoduché nebude. Nikdo totiž neví, co je spojuje nebo kdo by je chtěl vidět mrtvé. Jak procházejí událostmi uplynulého roku, které by nakonec mohly někoho dovést k rozhodnutí, že je všechny uvězní, je čím dál jasnější, že každý něco skrývá. Jak bomba tiká, zmatek se proměňuje ve strach a strach se přetaví v paniku, protože nejdůležitější otázka zůstává nezodpovězená: koho vyberou, aby zemřel?
 
 
 
Zloděj osudů - Jan Urban
Věčné mlhy - 1. díl
 
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 576
Datum vydání: 27. 9. 2021

Magie. Kdysi ve světě lidí na Gambale zcela vládla, jenže jednoho dne se zničehonic zcela vytratila a moc čarodějů pohasla. Teď hrozí, že se vrátí a uvrhne svět do chaosu, s jakým nikdo nepočítal ani v nejdivočejších snech.
Do toho bůh Zyrzir přijde o mocné Kostky osudu. Jejich nalezením pověří Strážkyni Mlh Syhaiu, která zamíří právě na vnitřními boji zmítanou Gambalu, aby ztracenou zbraň určující chod dějin našla dřív, než bude pozdě.
Pro lidi i pro bohy.

13 komentářů:

  1. To bude zase náročný měsíc :D Zloděj osudů a Limea zaujaly asi nejvíc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Limea mě zaujala už jen tou obálkou. Tak hezkou jsem dlouho neviděla. :D

      Vymazat
  2. Zaujala mě nejvíc novinka Dcera zimy :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak těch titulů mě tady zaujalo celkem dost... Dcera zimy a Limea zní obě moc dobře a mají naprosto nádherné obálky! Také mě zaujala Pokřivená zrcadla, i když to není můj klasický žánr a Zloděj osudů taky nezní špatně :)

    Lucy Villain
    kulturnicek.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je toho tento měsíc hodně, že? :D Mě hodně láká Limea. :)

      Vymazat
  4. Z výběru na září mám v plánu spoustu knih, jen asi na ně nebude tolik času...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Na knihy je vždy nějak málo času. :D

      Vymazat
  5. Ten krámek se starožitnostmi nevypadá špatně. Od autorky jsem četla Dceru čarodějnice a objevila jsem u ní talent vložit do knihy scény nebo myšlenky, které nakonec zaujmou i mě, co má na začátku za to, že to zní trochu jako dětinská pitomost pro třináctileté čtenáře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, když tě dokáže autor zaujmout. :)

      Vymazat
  6. Děkuji za informativní článek, hned několik knih mě zaujalo. :)

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.