Top 10 zářijové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
teď jsem si všimla, že jsem zapomněla v září vydat tento článek. Takže opožděně knihy za září a pak přidám za říjen.
Co jsem tak koukala, tak snad teď nejvíce vychází romantika, ale snažila jsem se, aby zde bylo od každého něco. Takže tu můžete najít detektivní nebo YA. Ale i tak je tu převážně romantika.
Zaujala vás nějaká?


Američanka v Paříži - Kerri Maher

Nakladatelsví: Metafora
Počet stran: 376
Datum vydání: 15. 09. 2022

Knihkupectví Shakespeare & Co. v Paříži je více než knihkupectví a knihovna. Většina z prominentních spisovatelů ztracené generace, jako jsou Ernest Hemingway, Ezra Pound nebo Gertrude Steinová, je považují za druhý domov. Právě tady se uzavírají jedna z nejdůležitějších literárních přátelství 20. století – včetně toho, které se zrodí mezi irským spisovatelem Jamesem Joycem a majitelkou knihkupectví Sylvií Beachovou. Když je zakázána Joyceova kontroverzní kniha Odysseus, Sylvia na sebe vezme obrovské riziko a vydá ji právě pod záštitou Shakespeare & Co.
Nejznámější a nejvlivnější kniha století přinese svému autorovi úspěch a proslulost, to ovšem neplatí pro Sylvii. Její nejpevnější přátelství i budoucnost obchodu jsou ohroženy v době, kdy Paříž stejně jako zbytek světa upadá hlouběji do světové hospodářské krize. Sylvia, která zasvětila život obhajobě knih, jež mění lidské životy a svět, váhá, zda pro ni Shakespeare & Co. představuje tu správnou životní cestu.



Den, kdy jsem zmizela - Brandi Reeds
 
Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: 328
Datum vydání:14. 09. 2022

Tři měsíce poté, co byla čtyřletá Holly Gebhardtová unesena, se záhadně ocitla zpět v parku, z něhož zmizela… bez jakékoliv vzpomínky na prodělané trauma. Přestože byl usvědčen místní všeuměl, podezření ulpělo i na jeho přítelkyni – Hollyině matce Cecily. Znepokojivé pochybnosti o jejím podílu viny rozbily rodinu a navždy vrazily mezi matku a dceru klín. Dvacet let poté se za znepokojivě podobných okolností pohřešuje další dívka. Je to poslední ze série únosů, kterou podle detektiva Jasona Guidryho může Holly pomoci vyřešit. Holly se sice snaží posunout se v životě dál, ale život dítěte visí na vlásku a jí nezbývá, než se snažit vzpomenout si… Protože se jí však vzpomínky nadále nevybavují, postrádá Holly důležité kousky skládačky a domnívá se, že s jejím doplněním jí může pomoci matka. Zoufalství a strach Holly a matku svedou opět dohromady. I v tom mrazivém návratu do minulosti si však Cecily stále uchovává tajemství, o něž se s dcerou dosud nepodělila. A pokud se k tomu odváží, riskuje, že Holly ztratí znovu…
 
 
 
Dokonalá hra - Vi Keeland
 
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 368
Datum vydání:  14. 09. 2022

Všechno to začalo sázkou.
Když můj malý syn zdědil po svém pradědečkovi polovinu starého hostince, rozhodla jsem se, že se oba přestěhujeme na místo, kde jsem vyrůstala.Ta druhá teď patří Levimu Millerovi, slavnému zadákovi, který má ovšem úplně jiné představy, co bychom měli s
nemovitostí udělat.
Nebudu se zmiňovat o tom, že jsem ho při našem prvním setkání nešťastnou náhodou zranila, takže mu v nemocnici museli ránu sešít osmi stehy. Když jsme se oba do hostince nastěhovali, abychom vymysleli, co dál, pořád jsme se jen hádali. On chtěl zchátralý dům, který, pravda, potřeboval velkou rekonstrukci, vyklidit a prodat. Já chtěla hostinci Palm Inn vrátit jeho původní krásu a znovu ho otevřít jako penzion.
Nemohli jsme se na ničem dohodnout. Tak mi Levi předložil návrh: pokud se mi podaří do konce léta, než bude muset odjet na soustředění, podnik dát dohromady a pronajmout turistům, ustoupí a nechá mě penzion provozovat. Vsadili jsme se, ale byl si jistý, že nemůžu vyhrát.
Jenže týdny strávené pod jednou střechou nám přinesly víc, než jsme si vůbec dokázali představit. S Levim jsme se sblížili, a než jsem se nadála, moje noční fantazie o statném Adonisovi se staly skutečností.
(zkráceno)



Emilka - Ivana Fajnorová

Nakladatelství: Jota
Počet stran: 392
Datum vydání: 29. 09. 2022

Emilka přišla na svět za první republiky na dědině nedaleko Brna a odešla z něho, když se její země stala znovu svobodnou. Tento kraj nikdy neopustila a svůj život prožila ve 20. století plném událostí, jejichž důsledky ovlivnit neuměla. Přestože byl Emilčin život protkán radostmi i bolestmi obyčejného člověka, nikdy neztratila sílu jim statečně čelit.
Tento román je o opravdové lidskosti, o kráse čirého dobra a o duších obyčejných lidí, jejichž příběhy známe i ze svého vlastního okolí.
 
 
 
 
Krvavé stíny -
07. 09. 2022

Listopad 2021. Julien Perrault byl právě jmenován policejním náčelníkem ve Smrthoře, odlehlé vesnici, do níž vede jen jediná cesta. Julien se domnívá, že se ocitne v pustině na konci světa. Namísto toho přijede do obce s bezvadně uklizenými ulicemi, policejní stanicí a moderně vybavenou nemocnicí. Na klid a pořádek dohlíží všudypřítomné kamery.
Ukáže se, že Smrthoru před více než dvaceti lety zakoupil pan de Thionville, byznysmen toužící vytvořit idylické a bezpečné prostředí, v němž by mohl vychovávat své dcery. I přesto došlo před deseti lety k tragédii – uprostřed noci někdo unesl de Thionvillovu nejmladší dceru a shodil ji z vrcholku Hory mrtvých, shlížející na vesnici. Pan de Thionville má podezření, kdo to byl, a proto pozval Juliena, aby vedle svých běžných povinností případ v tajnosti vyřešil.
Jenže krátce po Julienově nástupu záhadně a krvavě umírá jeden obyvatel vesnice za druhým. A na tomto tajemném místě, opředeném spoustou děsivých pověr a legend o čarodějnicích, které zde byly ve středověku vražděny svržením z Hory mrtvých, duše dávných i nových zemřelých dýchají Julienovi a ostatním doslova za krk, jejich hlasy jim zní v uších a zdají se být skutečnější než skutečnost...(zkráceno)



Musím tě zradit - Ruta Sepetys

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 360
Datum vydání: 19. 09. 2022

Nikomu nevěř, nic neříkej. Strhující román od autorky bestselleru V šedých tónech.
Rumunsko, 1989. Sedmnáctiletý Cristian Florescu sní o tom, že se stane spisovatelem, ale Rumuni nemají svobodu snít. Režim diktátora Nicolaea Ceauşesca provází izolace a strach. Na Cristiana se zaměří tajná policie a nutí ho, aby donášel na své blí
zké. Mladík se rozhodne riskovat vše, aby odkryl pravdu o režimu a ukázal světu, co se v jeho zemi děje. Když přijde čas, dychtivě se připojí k revoluci a je odhodlaný bojovat za změnu. Jaká je však cena za svobodu?
 
 
  
Operace sfinga - Arnošt Vašíček
Komisař Marten - 1. díl
 

Nakladatelství: Česká televize
Počet stran: 224
Datum vydání: září 2022

V pracovně uzamčené zevnitř je nalezena mrtvola úspěšného spisovatele. Na místo přijíždí komisař Marten, aby odhalil příčinu smrti. Netuší ještě, že jde o první ze série tajemných zločinů, které bude mít za úkol rozluštit. Když se v přímém ohrožení ocitne i jeho sestra, začne to být poněkud osobní. Proč mu osud staví do cesty záhadná úmrtí? Může racionálně smýšlející moderní člověk připustit, že existuje něco, co nás přesahuje? Marten má pocit, jako by mu dávala hádanky sama sfinga. Naštěstí nemusí odpovědi hledat sám. Zdá se, že se v jeho okolí pohybuje hned několik neobyčejně schopných jedinců…
 
 
 
Případ prezident - Marc Elsberg
 
Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: 576
Datum vydání: 07. 09. 2022
 
Právnička Dana Marinová nevěřila, že tenhle den jednou skutečně přijde: řecká policie zatýká z pověření Mezinárodního trestního soudu bývalého amerického prezidenta a v diplomatických kruzích se okamžitě rozjíždějí chaotická vyjednávání. Ve Spojených státech vrcholí kampaň před prezidentskými volbami a úřadující prezident si nemůže dovolit žádný skandál.
Bílý dům proto vyhrožuje soudu i všem zemím Evropské unie. A Dana Marinová se ocitá tváří v tvář soupeři, který se zdá být nad její síly. Podobně je na tom i její klíčový svědek, jehož výpověď by mohla kdysi nejmocnějšího muže světa definitivně poslat za mříže.
Ale americké tajné služby jsou mu na stopě. Speciální komando se zároveň připravuje na ozbrojené osvobození exprezidenta – jeho vydání do Haagu je třeba zabránit všemi způsoby…
 
 
 
Rivalové  - Vi Keeland
 
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 280
Datum vydání: 15. 09. 2022

Hádky nebyly ještě nikdy tak sexy! Weston Lockwood je zosobněním všeho, co Sofie Sterlingová na mužích nemůže vystát – je vysoký, chytrý, namyšlený a až příliš krásný. Navíc by ho měla nesnášet. Jejich rodiny se totiž nenávidí už celou věčnost kvůli desítky let staré události. Co by se tak mohlo stát, když se jednoho dne musí potkat a začít spolu řešit jisté dědictví? Jsou přece jako oheň a led. Vždyť všechna jejich setkání probíhají stejně – neustále se popichují a hádají. Proč tedy ale vždycky nakonec skončí v posteli?
 
 
 
 
Temný amulet - Bianca Iosivoni, Laura Kneidl
Půlnoční kroniky - 3. díl
 
Nakladatelství: Red
Počet stran: 352
Datum vydání: 29. 09. 2022

Jeho minulost se stává hrozbou pro její budoucnost...
Zbývá už jen 93 dní. Roxy už tuší, že nebude za tak krátkou dobu schopná dokončit svou misi a snaží se připravit na to, že bude muset brzy zemřít. Vlastně si nemůže dovolit žádné rozptýlení a měla by se soustředit jen na to jediné – ale to se snadněji řekne, než udělá.
Koneckonců tráví se Shawem každou minutu, protože spolu cestují po Evropě a honí se za příšerami, které má Roxy za úkol pochytat a poslat je zpátky tam, kam patří. A tak se možnost šťastného konce pro svobodnou lovkyni neustále oddaluje.
Shaw se u lovců cítí velmi dobře. Připravuje se na loveckou zkoušku a nepřestává pátrat po své minulosti. Na cestách s Roxy získává při tom několik nových zkušeností. A v jedné chvíli se zcela nečekaně dozví, kým - nebo čím - ve skutečnosti je. A v důsledku svého zjištění musí učinit osudové rozhodnutí...

7 komentářů:

  1. Na Musím tě zradit se strašně těším. Předchozí knížky od autorky se mi moc líbily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se už k autorce musím též dostat. :D

      Vymazat
  2. Z tvého výběru mi přijde jednoznačně nejzajímavější kniha Musím tě zradit. :)

    OdpovědětVymazat
  3. pro mne nic :) bohatší byl říjen :D

    OdpovědětVymazat
  4. Z tvého seznamu se chystám na Krvavé stíny, které už na mě čekají doma. Tak snad nebudu zklamaná, ale autorova předchozí kniha byla naprsotá pecka.

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.