Enthuiny divácké zážitky - leden 2023

 Zdravím čtenáři,
 myslím si, že za leden jsem viděla poměrně pestrou škálu žánrů, od animovaných filmů až po horory, které nebyly nějak extra dobré, ale daly se. Jinak s animáky jsem se krásně trefila a oba se mi líbily.
Jaké filmy jste viděli vy?


 
Divnosvět
Ačkoli narážím na to, že je často tento snímek diváky opovrhován kvůli jiné orientaci jedné z postav, neřekla bych, že si zrovna kvůli tomu zaslouží tu nenávist. Co si budeme, dobra pokročila. Ohledně příběhu je to moc hezký animák, u kterého autoři použili hodně fantazie na vytvoření úplně nového světa. Bavilo mě sledovat, jak si otec se synem snaží najít vztah. Celkově tento film doporučuji.

★★★★☆





 
Trol
Tento film jsem chtěla vidět od chvíle, co jsem zahlédla trailer. Upřímně, já se stavila za stranu trola, protože to, co mu v minulosti udělali, bylo strašné. Zároveň vůbec nebylo překvapující, jak se lidstvo zachovalo, když objevilo v podstatě nový druh. Tohle za to fakt stojí. Hlavně po dlouhé době, co se mi nějaký norský film líbil.

★★★★★

 
 



 
Na západní frontě klid
Neznám knižní předlohu, takže nemohu posoudit, jak se to moc z toho ohledu povedlo, ale co se týče hraní, kulis, tak se mi to velmi líbilo. Sice jsem v průběhu filmu měla chvílemi zorientovat se, kdo byl, na čí straně. Ale postupem času jsem na to přišla. Film ukazoval, jak se postupně mění psychika vojáků, k čemu na frontě docházelo. Za mě se jedná o dobře zpracovaný film, který stojí za to se podívat.

★★★★☆





 
Tajemství staré bambitky 2
Tak tohle se moc nepovedlo. První díl mám ráda, ten se mi líbil a dokázal mě pobavit. Ale za to dvojka jde s křížkem po funuse. Přišlo mi, že chtěla využít ještě oblíbenosti jednotky, ale to se nepovedlo, jak mělo. I písničky, které byly předtím chytlavé, se tady daly snést, ale nebylo to vůbec ono.

★★☆☆☆

 
 
 
 
 
 
Princezna Rebelka
Trailer se mi na tuto pohádku velmi líbil a řekla jsem si, že bych se na ni mohla podívat. Nakonec mě to velmi mile překvapilo. Nechybí zde jednorožci, vtípky na šlechtu a stejně tak i vážné scénky. Za mě se jedná o povedený animák, u kterého jsem se pobavila a vřele jej doporučuji.

★★★★☆






 
Arthur: Prokletí
Hodně mě zaujal název tohoto filmu, od muže jsem se dozvěděla, že se jedná o film, který naráží na pohádku Arthur. Tu jsem nikdy neviděla, takže pravděpodobně na tenhle film budu pohlížet jinak. Celkově to nebylo špatné, ale znám lepší horory. Co víc čekat od party lidí, která se vrhne prozkoumávat opuštěný dům v divném kraji. Takže můžete očekávat vyvražďovačku.
 

★★☆☆☆

 



 
X
Tenhle film vybíral muž podle obálky a vypadal, že bude dobrý. No, tak trochu jsem nečekala, že se bude řadit i k lechtivějším s tím, že bude pořádně ukázáno, jaký film pro dospělé jeli natočit. I tak mi některé scény přišly strašně levné. Hvězdičku za to, že to bylo koukatelné, ale pokud můžete, tak se tomuhle dílu vyhněte.

★☆☆☆☆

16 komentářů:

  1. přikláním se k tobě... Divnosvět je moc fajn :) film Trol jsem také viděla a prostě... lidstvo, co k tomu víc říct :/ Tajemství staré bambitky 2 jsem stihla přes Vánoce a za mě tedy také zklamání, písničky mi přišly otravné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ty písničky byly strašně otřesné. Zlatý první díl :D

      Vymazat
  2. Na západní frontě klid jsem měla v seznamu maturitní četby a moc se mi to líbilo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Já přemýšlím nad tím, že bych si mohla přečíst knihu. :)

      Vymazat
  3. Troll nebyl špatný, nápad filmu se mi moc zamlouval i produkce, ale podání mě zklamalo...
    Na západní frontě klid bych přejmenovala na Na západní frontě chlív - absolutně vůbec to neodráželo knižní předlohu, totálně zmatečné, mizerná kamera a herci, přeskakování scén a vynechání těch velmi podstatných - pro mě prostě velké fuj.
    Tajemství staré bambitky 2 mě také dost zklamalo, táhlé, nudné a kde nic tu nic pořádného.
    Mám pocit, že filmová kvalita silně upadá :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně mám v plánu si přečíst knihu Na západní frontě klid, tak jsem na ni velmi zvědavá. :)

      Vymazat
  4. Já ať lovím v paměti jak chci, tak jsem žádný film myslím neviděla.

    OdpovědětVymazat
  5. Ze zmiňovaných filmů jsem viděla jen Tajemství staré bambitky 2 a na první díl, který se mi moc líbil, dvojka bohužel nedosáhla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, první díl byl fakt moc hezký. Chytlavé písničky, zajímavý příběh, ale tady to nic z toho nemělo.

      Vymazat
  6. Viděla jsem jen Na západní frontě klid, ostatní mě moc nelákají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Ono spíše většina za to ani moc nestála, prostě koukatelné. :D

      Vymazat
  7. Bambitku jsem viděla a mě se líbila :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se ti líbila a splnila tvá očekávání. :)

      Vymazat
  8. Tajemství staré bambitky beru s velkou rezervou, první díl byl samozřejmě lepší, ale tak, je to pohádka :D Z ostatního se chystám na Divnosvět, ale zaujala mě i Princezna rebelka (v traileru rozhodně zaujal jednorožec) :D No a Arthur? Minimoje jsem měla vždycky ráda a oni z toho udělali horor? No, nevím, nevím, jestli bych na to měla nervy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Princeznu Rebelku fakt doporučuji, ten jednorožec byl hodně dobře pojatý a hlavně i nevšedně. :D
      Muž se taky divil, že je na to horor, ale v podstatě bych řekla,že s tím má tak společného jen dům, Afričany a padoucha. Těžko posoudit, zda bys na to měla nervy, pohádku jsem nikdy neviděla no. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.