Top 10 lednové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
co tak koukám, tak tento měsíc převládají převážně romantické knihy. Upřímně, líp by ten rok nešel ani začít než nějakou tou hezkou romantickou knížkou. Též jsem ale našla pár jiných žánrů, takže je zde pár tipů na thrillery, fantasy. A pár japonských autorů, kteří jsou rovnou sami sebou žánrem, jelikož ta japonská literatura má svoje kouzlo.
Jaká kniha vás zaujala?


Drahá Avo - Ilsa Madden-Mills

Nakladatelství: Red
Počet stran: 328
Datum vydání: 23. 01. 2023

Už je to deset měsíců, kdy jsi tu byla naposledy, ale já na tebe nemohu zapomenout.
Chybělo mi vidět, jak jdeš po chodbě. Chybělo mi slyšet, jak fandíš při fotbale.Chyběla mi vůně tvých vlasů.
V prestižní, břečťanem porostlé Camdenské střední škole vládnou bohatí a oblíbení Žraloci. Kdysi dávno jsem chtěla být součást
í jejich světa – dokud mě nezničili. Nemůžu v klidu chodit po zdejších chodbách, aniž by na mě všichni koukali a šuškali si.
Poslední, co jsem čekala, byl anonymní milostný dopis od jednoho z nich. Prosím. Nenávidím každého z těch bohatých kreténů za to, co mi udělali. Otázkou je, který ze Žraloků je můj tajný ctitel?
Knox, zjizvený quarterback. Dane, jeho dvojče.Nebo Chance, můj ex, který mi dal kopačky po tom večírku, na kterém mě kdosi znásilnil…
 
 
 
Hostina krkavců - Eric Schumacher
Hákonova sága - 2. díl
 
Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 280
Datum vydání: 25. 01. 2022

Píše se rok 935 našeho letopočtu a Hákon právě porazil v bitvě o Vysoký stolec králů svého nelítostného bratra Erika zvaného Krvavá sekera. Nyní však musí bojovat, aby si trůn udržel.
Z jihu ohrožují zemi Dánové, vnitřn
í nepřátelé na východě Opplandu kují vlastní plány, jak se s pomocí Sveů zmocnit norského trůnu. Hákonovi nepomáhá, že je oddán svému snu christianizovat norský lid – snu, který jeho krajané nesdílejí, naopak se mu vzpírají i za cenu násilí.
Když nepřátelé vtrhnou do země a říše se začne hroutit, musí Hákon a jeho skupina válečníků jednat rychle.
 
 
 
Láska na ostří nože - Ana Huang
Twisted Love - 1. díl
 
Nakladatelství: Baronet
Počet stran:  440
Datum vydání: 18. 01. 2023

Má srdce z ledu... ale pro ni by spálil celý svět.  Alex Volkov je ďábel s tváří anděla a s prokletou minulostí, jíž nemůže uniknout. Jeho úsilí je poháněno tragédií, která ho pronásleduje po většinu života, a jeho bezohledná honba za úspěchem a pomstou mu nechává jen málo prostoru pro srdeční záležitosti. Když je však okolnostmi přinucen postarat se o sestru svého nejlepšího přítele, začne na hrudi cítit něco nečekaného: Prasklinu. Tání. Oheň, který by mohl jeho svět převrátit vzhůru nohama.
Ava Chenová je svobodná duše uvězněná nočními můrami pocházejícími z dětství, na které si nevzpomíná. Navzdory své zlomené minulosti však nikdy nepřestala vidět na světě krásu... včetně srdce pod ledovou slupkou muže, jehož by nikdy neměla chtít.
Je to nejlepší kamarád jejího bratra. Její soused. Její zachránce i její zkáza.
Ti dva se do sebe nikdy neměli zamilovat – ale když se to stalo, na světlo světa vyšla tajemství, která by mohla zničit vše, co je jim drahé.
 
 
  
Nevěsta na útěku - Alexander Stainforth
Nevěsta na útěku - 1. díl

Nakladatelství: Čas
Počet stran: 376
Datum vydání: 18. 01. 2023

Oliver Russell se ocitl v noční můře. Po otci sice zdědil hraběcí titul, ale také obrovské dluhy. Aby zabránil blížícímu se bankrotu, rozjede se za bezdětnou a zámožnou tetou, s níž se rodina dlouhá léta nestýkala a která by mu snad jako jediná mohla pomoci. Lady Ruthvenová ho kupodivu přijme a přislíbí, že se o všechno postará. Pod podmínkou, že se ožení… Clara Digbyová nechvalně proslula jako „nevěsta na útěku“. Dvakrát už uprchla od oltáře a společnost na ni nenechala nit suchou, ačkoliv bylo jasně vysvětleno, proč se odmítla provdat. Skoro každému muži nahání strach – a rozhodně jí nepomáhá ani skutečnost, že sňatkem chce její otec docílit spojení s váženou a uznávanou rodinou. Ti dva nemají zdánlivě nic společného. Ovšem jen do chvíle, než si Oliver vyslechne tetin verdikt: ožení se s Clarou Digbyovou. Když se pak Oliver a Clara nečekaně setkají a situace se trochu víc zamotá, zjišťují, že je k sobě přece jen něco přitahuje. Clara je však k mužům nedůvěřivá. A záleží pouze na Oliverovi, aby si svou laskavou a upřímnou duší získal její srdce. Nebo to celé pokazí, a Clara bude muset dát košem i třetímu snoubenci?




Osud - Haohui Zhou
Parte - 2. díl

Nakladatelství: Vendeta
Počet stran: 440
Datum vydání: ??. 01. 2023

ZÁKON JE SLABÝ
Zabiják, který vyděsil město Čcheng-tu svými „parte“, se před týdnem sám popravil, aby unikl zajetí policií.
NABÍZÍM SKUTEČNOU SPRAVEDLNOST
Když jsou ale násilně zavražděni dva studenti, jedinou stopou, kterou po sobě vrah zanechal, je další parte. A kdo má být katem? Eumenides. Nyní kapitán Pei Tao a jeho p
racovní skupina čelí děsivé vyhlídce: že Eumenides opustil chráněnce, aby pokračoval ve své práci.
TEĎ SE SETKEJTE SE SVÝM OSUDEM
Eumenides je opět před vyšetřováním o krok napřed – ale tentokrát je to horší. Protože tentokrát mu pomáhá někdo zevnitř. Dokáže Pei a jeho tým najít krtka a ulovit svého nového protivníka? Nebo jsou odsouzeni k pouhému sledování, jak se historie opakuje?
 
 
 
Podezření - Brianna Labuskes
 
Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 320
Datum vydání: 18. 01. 2023

Mrazivý, strhující krimipříběh o šokujícím případu rodinné vraždy, jehož řešení leží v rukou někoho, kdo se v minulosti možná dopustil stejného zločinu… Doktorka Gretchen Whiteová je konzultantkou bostonské policie se specializací na antisociální chování, s nímž má coby sociopatka vlastní bohaté zkušenosti. Když ji požádají o pomoc s výslechem Violy Kentové, třináctileté dívky podezřelé z vraždy své matky, Gretchen okamžitě pochopí, že má co do činění s psychopatkou, které dělá dobře zájem veřejnosti o její krutý, úděsný čin. Ale spáchala ho skutečně ona? A pokud ne, tak kdo jiný? Co všechno skrývala rodina Kentových? A neskrývá něco podobného i Gretchen?
 
 
 
Poslední šachmat - Gabriella Saab
 
Nakladatelství: Argo
Počet stran: 336
Datum vydání: 25. 01. 2023

Maria Florkowská, vězeňkyně číslo 16671 a vášnivá hráčka šachů. Po vpádu německých vojsk do Polska se s rodiči a sourozenci ocitla zavřená ve varšavském ghettu, kde se zapojila do protinacistického odboje. Poté co na ně přišlo gestapo, je i s rodinou odvlečena do osvětimského tábora. Při selekci v ruce zoufale svírá šachovou figurku, poslední věc, která jí zbyla z dřívějšího života a která ji nečekaně zachrání před okamžitou smrtí. Sadistický vedoucí tábora si usmyslí, že by šachové partie s mladičkou dívkou mohly být pro jeho znuděné dozorce vítaným rozptýlením... Maria musí hrát o život, zároveň však spřádá svůj vlastní plán...
 
 
 
Světla na Labi - Miriam Georg
 
Nakladatelství: Red
Počet stran: 480
Datum vydání: 25. 01. 2023

Lily Karstenová je dcerou jedné z nejúspěšnějších rejdařských rodin v Hamburku. Žije ve vile na Bellevue, sní o tom, že stane spisovatelkou, a myslí si, že miluje svého snoubence Henryho.
Jednoho horkého letního dne roku 1886 pronáší slavnostní projev na křtu nové lodi, když jí náhle poryv větru strhne klobouk z hlavy a odnese ho do
Labe. Zachránit ho má jeden z přístavních dělníků – ve vodě se mu ale stane strašlivý úraz.
Jo Bolten žil jako dítě v chudinské čtvrti Altstädter Gängeviertel, nyní pracuje v přístavu pro Ludwiga Oolkerta, nejvlivnějšího obchodníka ve městě. Jo chce požádat Karstenovy o pomoc pro svého zraněného přítele, ale dostane se mu chladného odmítnutí.
Ještě je tu však Lily, která chce za každou cenu pomoci! Jo ji tedy vezme do svého světa, v němž je vše podřízeno každodennímu boji o přežití. Lily na vlastní oči vidí bídu lidí a začíná chápat, že existuje nerovnost mezi muži a ženami.
Lily a Jo se brzy sblíží. Jejich vztah ale nemá budoucnost. A Jo má tajemství, o kterém se Lily nesmí nikdy dozvědět…
 
 
 
Temné a kruté lži - Ginny Myers Sain
 
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 408
Datum vydání: 19. 01. 2023

Mokřady obchází zlo. Nadpřirozený thriller z města plného magie. Pokud máte co skrývat, La Cachette v Louisianě je to nejhorší místo, kde se lze ocitnout. Tohle bažinaté městečko je totiž plné lidí se zvláštními schopnostmi. Sedmnáctiletá Grey proto nevěří, že nikdo neví, co přesně se odehrálo, když tu zmizela její kamarádka Elora. Jakmile však začne pátrat na vlastní pěst, dojde jí, že každý něco skrývá. A když se ze zátoky vynoří záhadný chlapec, věci se dají do pohybu. Krvavá historie města ožívá… a další lži ho mohou rozervat na kusy.
 
 

Život na prodej - Jukio Mišima

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 240
Datum vydání: 24. 01. 2023

Po neúspěšném pokusu o sebevraždu mladý úředník Hanio Jamada nabídne svůj život na prodej formou inzerátu v tokijském bulvárním deníku. Brzy se začínají ozývat různí zájemci se stále bizarnějšími nabídkami. Jak se sluší a patří pro četbu na pokračování, Mišima na rozdíl od zdlouhavých ušlechtilých úvah, které používá ve svých „seriózních“ románech, napsal tuto novelu formou rychlého sledu krátkých kapitol, ve kterých se hlavní hrdina dostává do řady absurdních situací s atmosférou, která snese srovnání s Tarantinovým filmem „Pulp Fiction“.
Jedná se o groteskní až surrealistický příběh plný pitoreskních postav, ve kterém Mišima využívá satiru a černý humor ke zkoumání některých témat, která ho zaměstnávala v jeho tvorbě po celý život: smrti, krásy a erotiky. Původně byla novela Život na prodej (Inoči urimasu) v roce 1968, tedy jen dva roky před autorovou šokující sebevraždou, publikována na pokračování v časopisu Playboy Šúkan. V prosinci téhož roku byla vydána jako kniha.

4 komentáře:

  1. Nepřečtených knížek mám ještě dima dost, ale upřímně mě zaujala nevěsta na úniku. Ta zni hodně dobře 😁 protože utéct dvakrát, to už je docela umění 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, podruhé se to málokdy poštěstí. :D

      Vymazat
  2. knihu Nevěsta na útěku jsem kupovala mamince :) od autora má doma více knih, a tak doufám, že jí udělá radost :)

    OdpovědětVymazat
  3. Z těchto novinek mě zaujala jen kniha Poslední šachmat.

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.