Underground

Autor:
František Kotleta
Nakladatelství: Epocha
Žánr: Román, Sci-fi
Počet stran: 312 stran
Obsah:
Praha City je šťastné město. Deset milionů obyvatel zde přežívá díky výdobytkům moderních technologií, zatímco zbytek Evropy se propadl do chaosu. Nikdo nepochybuje, že je to pravda, tvrdí to přece City News!
Jenže Petr Vachten ty sračky ignoruje. Přišel o nohu ve válce s Poláky, a když hořela Ostrava, v CN hlásili, že jeho divize t
áhne na Krakov. Ale ta válka už nikoho nezajímá. Stejně jako Ostrava. Protože Praha City je šťastné město. Jen v něm nějak snadno umírají lidé, kteří si to nemyslí. Třeba ženy z kultu digitálních čarodějek.

~~~

Je to už pěkná chvíle, co jsem si chtěla od Kotlety přečíst nějakou tu knihu, ale dosud se mi to nedařilo. Nakonec, jak je vidět, jsem se dostala ke knize Underground. Hlavní výběr byl ten, že jsem nechtěla načínat další sérii, a tak jsem radši šáhla pod stand-alone.

Často jsem narazila na komentáře, které tvrdily, že se jedná o velmi oplzlou knihu s velkým množstvím sprostých slov. Tak jsem se na to připravila, a jaké bylo pro mě překvapení, nebo spíše mi přišlo, že se zde vyskytuje minimum sprostých slov a oplzlostí, a když už, tak daná slova perfektně seděli do příběhu, který nijak nenarušovaly.

Kapitoly mi přišly lehce delší, ale i tak mi nedělalo v průběhu kapitoly odložit knihu. Avšak popis věcí, prostředí je velice barvitý, takže mi nedělal vůbec žádný problém si Prahu představit. A abych pravdu řekla tahle verze Prahy se mi dost líbila, i když se jednalo o poměrně ne zrovna veselou budoucnost.
Spravedlnost trvá vždy jen krátce a pak si s ní revolucionáři vytřou zadek.
Nemohu vyloženě říci, že bych si někoho z postav oblíbila. Spíše jsem vůči nim zaujala nezaujatý postoj. Ani jsem neměla vyloženě někoho, koho bych neměla ráda. Jakožto ano, postavy neměly vůbec žádné chyby, což v rámci tohoto druhu četby není ani divu.

Příběh je vyprávěn z pohledu hlavního hrdiny. Bylo fajn sledovat, jeho myšlenkové pochody a sem tam i jeho vychloubání, jak je skvělý, a co všechno zvládne. Děj se ani jednou nezastavil a neustále se v něm objevovala akce, že jsem si ani nedokázala na chvíli oddechnout. Musím uznat, že místy to bylo velmi napínavé.

Underground je vhodný pro ty, kteří si chtějí přečíst něco od Kotlety, a nechtějí hned nějakou tu sérii. Určitě bych knihu doporučila dále těm, kteří mají rádi brakovou literaturu, či příběh se spoustou akce a sem tam sprostými slovy.

★★★★☆

7 komentářů:

  1. Od autora jsem ještě nic nečetla a asi mě od něj nic moc nezaujalo :-) třeba jednou zkusím nějakou knihu od něj, abych věděla jak píše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je hodně specifický svým psaním, hlavně humorem, který je eroticky laděn. Tak uvidíš, zda se ti bude do něj chtít. :)

      Vymazat
  2. S autorem mám trochu problém kvůli oplzlostem - dost mě vždy ruší při čtení příběhu a nejsem ani schopná nic dočíst...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To potom nebude tvůj oblíbnec, jelikož jeho oplzlosti jsou snad v každé knize, co jsem tak četla. :D

      Vymazat
  3. od autora jsem nic nečetla :) myslela jsem, že všechny jeho knihy jsou totiž série... tohle je super, přidávám na svůj nekonečný seznam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to také myslela, ale bylo hodně milé překvapení, že Underground nepatří mezi série. Alespoň něco, co si můžeš jen tak zkusit a rozhodnout se, zda tě bude bavit nebo ne. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.