Miluji tě. Já vím

 Autor: Nofreeusername
Nakladatelství: CooBoo
Série:
Navždycky, 2. díl
Žánr:
Romantické, Young Adult
Počet stran:
304 stran
Obsah:
Nejtěžší cosplay? Být sama sebou na střední! Volné pokračování bestselleru Navždycky.
Avy si skoro nikdo nevšímá. Sice jí tak projde kdeco, ale jinak jí to pěkně štve. Na Instagramu je však populární skoro jako Baby Yoda a její cosplaye mají tisíce lajků. To hezouna Chrise Cartera žere celá škola nonstop – včetně Avy. Jenže co z toho, když s ním nedokáže ani mluvit? S tajemným klukem, co jí začne psát, tenhle problém nemá. Z rande naslepo se ale většinou vyklube průšvih, takže mise zní jasně: odhalit jeho identitu, než Avu najde sám.

~~~

Po Navždycky jsem se nakonec rozhodla, že zkusím i Miluji tě. Já vím. Upřímně Navždycky mi přišlo docela dobré, prostě taková oddechovka, která se odehrává na střední škole, takže co více od toho očekávat. S druhou knihou autorky jsem měla trochu problém.

Můj největší problém byl, že mi hlavní hrdinka moc nesedla a nedokázala jsem si ji ani pořádně oblíbit. Jaksi mi přišla protivná a sem tam jsem měla chuť ji proplesknout. Což ostatní postavy mi sedly mnohem více.

Musím uznat, že kniha byla velice čtivá a příběh mě docela bavil. Jen jaksi některé narážky, které se týkaly Star Wars šly naprosto mimo mě, jelikož nejsem jejich fanoušek a viděla jsem jen jeden díl, ze kterého si vůbec nic nepamatuji. Ale zase se objevovaly známé hlášky, které znám i já, že se často objevovaly, takže to místy nebylo tak strašné.
Každý si zaslouží být hlavním hrdinou něčího příběhu.

Líbilo se mi, že kniha lehce brouzdala po tématu cosplay. Škoda jen, že se do něj neponořila hlouběji, jelikož by to mohlo být mnohem zajímavější a mohl být tak tento koníček předveden ještě lépe a rovnou s tím poukázat i na problematiku.

Celkově to nebyla špatná kniha, ale více se mi líbila Navždycky, která mě zaujala o mnoho více a též mě o něco více bavila. Tady tomu tak bohužel nebylo, ale i tak mi její čtení uteklo rychle. Upřímně chápu, proč schytávají jak pozitivní ohlasy, tak i negativní. Jsem ráda, že jsem nakonec tuto sérii vyzkoušela.

Když to vezmu, je to velice oddechová kniha, u které můžete vypnout. Jen vás místy bude hodně rozčilovat hlavní hrdinka. Určitě pokud máte rádi středoškolské příběhy, od kterých nemusíte vůbec nic očekávat a chcete zkusit českého autora, tak můžete dát této sérii šanci.

★★☆☆☆

6 komentářů:

  1. od autorky mě neláká žádná její kniha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Já začala jen, že mě lákalo si na to udělat svůj vlastní názor. :D Teď mi zbývají jen Jsme nevyhnutelní.

      Vymazat
  2. V podstatě souhlasím s tvým hodnocením. :) Já četla v rámci štafety první i druhý díl a díky komentářům od ostatních jsem se dobře bavila (víc než nad samotným příběhem) :)). Co se týče dalších dílů, nevím jestli jim dát šanci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, že se ti nedivím? Ty komentáře za to musely stát. :D

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.