O Veverčákovi, který se bál

 

Originální název: The Little Squirrel Who Worried
Autor: Katie O'Donoghue
Rok vydání celosvětově: 2021
Nakladatelství: Ocelot
Žánr: Dětské, Pohádky
Počet stran: 60 stran
Obsah:
Malý Veverčák od posledního podzimu neopustil své hnízdečko. Potřebuje nasbírat oříšky na dlouhou zimu, ale má příliš velké obavy, než aby opustil svůj útulný příbytek. Naštěstí má Veverčák v lese spoustu kamarádů, od Střízličky přes ježka Čmuchala, králíka Šediváka až po pana Lišáka, jezevce Kmeta a Velejelena. Budou jejich rady stačit na to, aby se Veverčák odvážil vyrazit ven?

~~~

Děkuji moc Megaknihám a Ocelotu, že mi zaslali tuto krásnou dětskou knihu plnou ilustrací. Kniha mě velmi zaujala a rovnou jsem ji předčítala i malému. Sice tomu plně nerozuměl, ale obrázky se mu velmi líbily a příběh ho pokaždé odvedl do blaženého spánku. Vždy vydržel celou kapitolu a pak šel spát. Asi se mu pak zdálo o Veverčákovi a zvířátkách.

Kniha má velká písmena a mnoho ilustrací, takže pro začínající čtenáře, kteří si chtějí sami číst. Anebo taková pohádka na spaní. Časem kniha dostane větší rozměr, jelikož je vhodná i pro ty, kteří se učí, či bojují s pocity strachu. V příběhu se tak objevují jednotlivé tipy, jak proti strachu bojovat, a že je to naprosto normální, že každý ten strach cítí.
Jeden asi nikdy nemůže vědět, jak se cítí někdo jiný.
Ilustrace vypadají, jako kdyby je tam zrovna někdo pastelkami dokreslil. Téměř tak na každé stránce najdete nějakou tu ilustraci, ať malou v podobě Střízličky či lesních plodů, nebo velkou v podobě Veverčáka, či zvířátek, se kterými se setkal a získal od nich rady. K některým ilustracím je přímo i popisek z části příběhu.

O Veverčákovi, který se bál tak není pouhou pohádkou jen pro děti, ale věřím, že i dospělého čtenáře kniha může zaujmout. Mně se hodně líbila, jak jsem se postupně dozvídala s každým zvířátkem něco o strachu. 

Pokud máte rádi pohádky, nebo máte dítko, kterému čtete, či zkouší si číst. Pak věřím, že by se vám kniha O Veverčákovi, který se bál, mohla líbit. Je skvělé, že má v sobě poučení, který si tak vezme do života a naučí se víc o svém strachu. Knihu si můžete pořídit na stránkách Megaknih, kterým ještě jednou moc děkuji za zaslání tak pěkné pohádky.

★★★★★

10 komentářů:

  1. Krásná knížka i příběh vypadá dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Krásná pohádka. Dlouho se mi nestalo, že se mi pohádka tak líbila. :)

      Vymazat
  3. Škoda, že tu nemáš fotky těch ilustrací, zní to jako zajímavé lákadlo. Nicméně zatím nemám komu předčítat, leda že bych si udělala srandu ze sestřenice, ale ve svých dvacet by to asi nenesla nejlíp. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotky jsem si ponechala na Instagram. :D To asi ne, ale ten pokus o to by byl zajímavý. :D

      Vymazat
  4. Těším se, až ji budu číst synovi. :)

    OdpovědětVymazat
  5. krásná knížka :) viděla jsem ji na tvém instagramu a přemýšlím o koupi pro syna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pěkná, krásně ilustrovaná a pěkný příběh. Dobrý je, že až bude starší, tak je to fajn na seznámení, že každý se bojí. 😊

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.