Transmelancholie aneb Jak Franc Bašta k lásce přišel


Autor: Zašek
Rok vydání: 2023
Nakladatelství: Pointa
Žánr: Fantasy, Román
Počet stran: 184 stran
Obsah:
Po transplantaci srdce se Franc Bašta probouzí se zvláštními pocity melancholie. Brzy vyjde najevo, že mu bylo nedopatřením transplantováno srdce zlomené nešťastnou láskou k někomu, koho vůbec nezná. Nezbývá mu než se vypravit napříč Českem a odhalit, do koho byl jeho dárce zamilovaný. Ve světě, kde se současná doba střetává s pohádkami a živým folklorem, ve světě transplantovaných zlomených srdcí, prokletých manželek, moudré mluvící zvěře a čertovských bankéřů však není nic takové, jaké se zdá!

~~~

Děkuji moc za zaslání recenzního výtisku od autora Zaška a nakladatelství Pointa. Velmi si toho vážím. Kdo mě sleduje na Instagramu, mohl si povšimnout drobné "kampaně" na pomoc při vydání této knihy. A opravdu, stálo to za to.

Příběh se zaměřuje na France, jeho transplantované zlomené srdce a jejich výpravou přes Česko, aby nalezl, do koho srdce bylo zamilované. Jejich cestu doprovází nadpřirozené prvky, takže o mluvící zvířata či čerty není nouze. Pěkné bylo, že se zde i vyskytnou tři úkoly, za jejiž splnění obdrží Franc odměnu.

Kniha zní pohádkově, ale to není všechno. Obsahuje tak situace, které se zabývají vážnými rozhovory, ale také úsměvnými situacemi. Nejvíce se mi však líbilo setkání France a medvěda. A co jsem se dozvěděla na konci, to byla pomyslná třešnička na dortu.
Pohřby nejsou pro nebožtíka a už vůbec ne pro druhé. Slouží nám - těm, kdo přežili."
Co musím vyzdvihnout je to, že jsem se dozvěděla i něco víc o jiných postavách, které tam mají svou krátkou roli, ale zásadní. Na několika stránkách jsem se tak dozvěděla o jejich minulosti. Nejzajímavější mi přišel příběh o Hellar-Mörkovu syndromu.

Ačkoli je to knížečka malá, tak to, co v sobě ukrývá, je velké. Krásný příběh, který se moc dobře čte, a jež jsem si i vychutnávala a v některých chvílích nedutala. 

Jestliže máte rádi neotřelé příběhy, které dokážou svou neobvyklostí zaujmout čtenáře, pak věřím, že se vám bude líbit. Já jsem nic podobného v životě nečetla a mohu jen doporučit. Ještě jednou moc děkuji za projevenou důvěru. Knihu si můžete pořídit na stránkách Pointy.

★★★★★

 

8 komentářů:

  1. Proč mám ten pocit, že všechny české knihy jsou čím dál divnější a divnější? :D Nebo tedy aspoň to krátké shrnutí na začátku tak působilo, ale děkuji za ujištění, že je to vlastně hezká a zajímavá kniha. Málem bych tomu nevěřila. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ten začátek zněl divně, ale fakt to za to stálo. :)

      Vymazat
  2. Neotřelé příběhy mám ráda, ale konkrétně tato kniha by asi nebyla nic pro mě. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Určitě za to stojí, jestliže máš ráda tento styl příběhů. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.