Divobájný svět


Originální název: A Wonderlandiful World
Autor:  Shannon Hale
Rok vydání celosvětově: 2014
Nakladatelství: CooBoo
Série: Ever After High, 3. díl
Žánr: Fantasy, Pro mládež
Počet stran: 248 stran
Obsah:
Na škole Ever After High se studenti zavazují k tomu, že budou následovat osud svých rodičů – pohádkových bytostí. Ale od té doby, co se Raven odmítla stát Zlou královnou, se všechno kouzelně zamotalo. Nikoho, ani Apple White, už nečeká předepsaný osud! A když se záhadný tvor z Říše divů – mocný Žvahlav – dostane do Ever After a nakazí ji divobájnou magií, všechno se obrátí vzhůru nohama. Lizzie Hearts, budoucí divoříšná královna, Cedar Wood, loutka podobná Pinocchiovi, a Madeline Hatter, dcera Šíleného Kloboučníka, neztratí jako jediné z toho zmatku okolo rozum. To ony musí zachránit školu a své přátele před hrozivou kletbou, která vše mění na zvrácený svět připomínající Říši divů. Podaří se jim získat pro své spolužáky Šťastně až na věky?

~~~

Tak tento díl mne oproti předcházejícím nejvíce bavil. Jsem si jistá, že je to tím, že hlavní hrdinky jsou naprosto jiné, než byly v předchozích dvou dílech. Lizzie jsem z předchozích knih neměla nijak extra ráda, ale tady jsem si ji opravdu oblíbila. A stejně tak i Kitty.

A řeknu vám, že jsem naprosto netušila, že existuje animovaný seriál. Vypadá to, že jsem trochu pozadu se zjišťováním. Popravdě, poslední co tak znám, je Monster High a další už neznám. Zase jsem ale o něco chytřejší.

Co mi ovšem tak trošku vadí je zasahování či povídání si Vypravěče s Maddie, stále jsem si na to nedokázala navyknout. Ale za to se tam objevila pěkná scéna, kdy se autor knihy obrací na knihy. Má ode mne menší plus.

Jestli chceš, aby bylo něco uděláno správně, musíš to udělat sama.
Dále tam jsou pěkné části, kdy si Lizzie čte to, co jí matka napsala. A někdy jsou to pěkné moudrosti a někdy potrhlosti, což snadno zjistíte z přečtení. Já vám jsem jen dala ukázku moudrosti.

Příběh mi přišel vcelku zajímavý a kouzelný. Celou dobu se něco dělo a hlavně jsem si zde mohla představovat všemožné věci, takže moje fantazie řádila. A bylo to dost i vidět v mých představách.

Též jsem nebyla spokojena s koncem. Opravdu jsem chtěla, aby to bylo jiné, aby prostě to dopadlo jinak. Ale zase na jednu stranu pravděpodobně chápu, proč to tak je. Zase je možné, že ono je to tak i nakonec lepší.

★★★☆☆

Žádné komentáře:

Okomentovat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.