Top 10 zářijové knižní novinky

Zdravím, čtenáři,
nastal další měsíc a stejně tak můj nejoblíbenější článek a zároveň i deprimující, protože někdy výběr jen 10 knih, dá pořádně zabrat. A zrovna září má ohromné množství novinek, které stojí za to si přečíst! A jako obvykle, což už ani není divu, jsem přemýšlela, kterou knihu tedy vyškrtnu ze seznamu a kterou tam nechám.

Dá se říci, že převážně mi v Top 10 objevují fantasy/scifi a thrillery. Narazila jsem také na pár romantických knih, které mne zaujaly, ale bohužel se do toho nedostaly. Přece jen preferuji žánr fantasy. Navíc se sem dostaly thrillery, které tedy moc nečtu, ale zrovna tyto bych si s radostí přečetla.

Zde vám tedy přináším mých Top 10 za měsíc září. Jaká z nich vás nejvíce zaujala?





Anatomie skandálu - Sarah Vaughan

Nakladatelství: Host
Počet stran: 400
Datum vydání: 28. 9. 2018

Je možné, že ani po dvanácti letech manželství o svém partnerovi nevíte vše?
Sophiin manžel James je milující otec, pohledný muž a veřejně známá osobnost. A přesto je obviněn z hrozného zločinu. Sophie je přesvědčena, že je nevinný, a zoufale se snaží zachránit svoji rodinu.
Kate je právnička stojící na straně obžaloby — zkušená profesionálka, která ví, že u soudu vítězí ten, kdo předloží pádnější argumenty. Přesto vždy pátrá po pravdě. Je si jistá, že James je vinen, a hodlá se zasadit o to, aby za své zločiny zaplatil.


Apokalypsa Z: Temné dny - Manel Loureiro
Apokalypsa Z - 2. díl

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 272
Datum vydání: 30. 9. 2018

Nadešel konec civilizace. Pryč jsou internet, televize i mobilní telefony. Není nic, co by člověku připomínalo, že je stále lidským tvorem. Apokalypsa začala. Zbývá už jen jediný cíl: PŘEŽÍT! Španělsko se zmítá se v osidlech globální pandemie měnící lidstvo v nenasytné zástupy krvelačných monster. Ze slibovaných bezpečných úkrytů se staly smrtící pasti, bezpráví a chaos pohltily zbytky dřívějších symbolů autority, občanská válka zničila byť jen stíny zaniklé civilizace. Snad jediným dosud bezpečným místem jsou odlehlé Kanárské ostrovy, kde se ukrývají uprchlíci před běsnícím virem. Jakýkoli jejich pokus o zvrácení situace však hrozí navždy zmařit neúnavně narůstající zástupy nemrtvých spolu s neméně osudovou lidskou zbabělostí a zradou…


Chlapec v parku - A. J. Grayson

Nakladatelství: Moba
Počet stran: 272
Datum vydání:  27. 9. 2018

Dylan Aaronsen, prodavač v obchodě se zdravou výživou, příležitostný básník a životní samotář balancující na prahu středních let, chodí během své obědové přestávky každý den do stejného parku, kde si užívá okolního klidu a baví se sledováním kolemjdoucích. Všimne si zde také malého osamělého chlapce, který se pravidelně objevuje na vyšlapaném plácku u zdejšího jezírka. Čím bedlivěji ho ale sleduje, tím víc je mu jasné, že s chlapcem není všechno v pořádku. Připadá mu apatický, a když od jisté chvíle začne na jeho pažích pozorovat modřiny, uvědomuje si, že musí jednat. To, co byl zpočátku jen běžný zájem, se rázem mění v posedlost a Dylan se vydává na temnou a děsivou cestu, na jejímž konci má nalézt cosi, co celý jeho dosavadní život obrátí vzhůru nohama. Pravda je totiž ještě mnohem horší, než si kdy vůbec dokázal představit…


Kletba vítězů - Marie Rutkoski
Kletba vítězů - 1. díl

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 352
Datum vydání: 13. 9. 2018

 Některá vítězství stojí víc, než jen velký balík peněz... Jako dcera mocného valoriánského generála si Kestrel užívá bezstarostného života. Její osmnácté narozeniny se ale blíží a ji čeká zásadní rozhodnutí: buď se přidá k armádě, nebo se vdá. Když jednoho dne míjí na trhu místo, kde právě probíhá prodej otroků, upoutá její pozornost mladík hrdě vzdorující ponížení, kterému je vystaven. Kestrel se impulzivně pustí do dražby a vyhraje. Vítězstvím však na sebe přivolá kletbu, jejíž následky ji budou stát mnoho. Zakázané přátelství, které mezi nimi záhy vznikne, se stane nebezpečným nejen pro ně, ale i pro celou zemi. Kestrel – představitelka silného národa dobyvatelů a válečníků, a Arin – otrok z pokořeného národa Herranů, se totiž stanou důležitými figurkami ve vysoké politické hře plné intrik, tajemství a zrady…


Kvásek - Robin Sloan

Nakladatelství: Host
Počet stran: 280
Datum vydání: 18. 9. 2018

Mladá programátorka Lois toho má v práci až nad hlavu a kvůli stresu téměř nejí. Když ve svém okolí objeví tajemnou rozvážku jídla, je nadšená — konečně něco, z čeho se jí nedělá špatně. Nadšení jí však nevydrží dlouho, protože bratři, kteří podnik provozují, se musejí vrátit do Evropy. Než odjedou, dají Lois malý dárek — oprýskaný keramický hrnek s bublajícím kváskem. Lois ho musí udržet naživu, každý den ho krmit, pouštět mu hudbu a naučit se s ním péct. Není sice žádná pekařka, ale spolubydlící by se jí hodil, i když je to jen hladová kolonie mikroorganismů. Brzy už si pochutnává na vlastnoručně upečeném chlebu a každý den vozí bochník i do práce. Záhadný kvásek jí však nedá spát, a tak se Lois rozhodne vypátrat jeho původ. Pátrání ji zavede na nečekaná místa a nakonec se jí všechno tak trochu vymkne z rukou.


Mesopotamis - Lukáš Vavrečka

Nakladatelství: Epocha
Počet stran: 250
Datum vydání: 30. 9. 2018

 Město zbudované na konci digitálního věku, kde se hrstka přeživších uchýlila do kolébky civilizace - mezi řeky Eufrat a Tygris. Město, jehož představitelé nemilosrdně dohlížejí na to, aby se megalopole znovu nevystavila ničivým hrozbám pokroku: Všemi prostředky udržují civilizaci ve stadiu před objevem elektrického proudu.
Pětatřicetiletý hodinář Noam Baars si v chudém pouštním distriktu přivydělává výrobou telegrafických zařízení a jejich prodejem na černém trhu. Při útěku před všudypřítomnými hlídači se připojí k odbojové skupině vedené ženou jménem Seriah Davi. Začíná zběsilá, stovky mil dlouhá dobrodružná cesta napříč městem, jeho minulostí i budoucností. Cesta, která nevyhnutelně směřuje k Babylónu a k nebezpečí, jaké této jediné civilizaci hrozí... Nebo snad není jediná?(zkráceno)


Ollo: Země sváru -Háta Kreisinger Komňacká

Nakladatelství: Práh
Počet stran: 264
Datum vydání: 20. 9. 2018

V den oslav letního slunovratu, kdy se v jarlově paláci v hlavním městě koná velkolepá hostina, připlouvají k břehům ostrova Hällristingaru nájezdníci a bez výraznějšího odporu rychle postupují do vnitrozemí.
Tak začíná vzpoura, která dosud neměla obdoby. Jarl je mrtev, povražděni jsou i všichni dvořané, kteří se odmítají poklonit novým pánům. Mladičké Ydalir, jarlově dceři a následnici, se však na poslední chvíli podaří uniknout a nalézt úkryt u tajemných elfů. Podaří se jí získat zpět vše, co jí právoplatně náleží?


Půl krále - Joe Abercrombie
Moře střepů - 1. díl 

Nakladatelství: Laser
Počet stran: 328
Datum vydání 19. 9. 2018

Vlastní rodina ho zradila a nechala napospas smrti, ale princ Jarvi, nedobrovolný dědic rozděleného království, přísahal, že trůn, o který nikdy nestál, získá zpět. Nejprve však musi přežít kruté zacházeni, okovy a hořké vody samotného Roztříštěného moře – to vše jen s jednou zdravou rukou. Do tvrdého, neúprosného světa se narodil jako nedochůdče, neumí držet štít ani se ohánět sekerou – jako smrtíci ostří mu tedy slouží vybroušená mysl. Shromáždí zvláštní společenství štvanců a zjistí, že mu mohou pomoci víc, než by dokázal kdokoli z urozených. Přesto může Jarviho cesta skončit stejně, jako začala – ve zvratech, léčkách a neštěstí...


Sleduj mě - A. V. Geiger
Sleduj mě - 1. díl 

Nakladatelství: Yoli
Počet stran: 352
Datum vydání: 24. 9. 2018

Tessa má agorafobii, úzkostný strach z otevřeného prostoru. Utíká proto do online světa, kde je aktivní členkou fandomu zpěváka Erica Thorna. Když jí její idol nečekaně pošle zprávu, původně se záměrem si z ní vystřelit, jejich komunikace se rozvine v upřímné přátelství. Když se ale rozhodnou setkat IRL, na povrch začnou vycházet nebezpečná tajemství…




Vikingové - pomsta synů
Vikingové - 1. díl

Nakladatelství: Omega
Počet stran: 352
Datum vydání: 24. 9. 2018

 Jaro 866. Severoanglická vesnice se ocitá pod útokem Vikingů. V jejím srdci stojí na šibenici chlapec Wulf s oprátkou kolem krku, jenž přihlíží tomu, jak skandinávští nájezdníci drancují jedno obydlí za druhým. Chlapec však neumírá v plamenech, ale opouští vypálenou vesnici společně s Vikingy, kteří jej pojmenují Rolf a odvedou ho s sebou na svou pevnost.
Rolf si pomalu uvědomuje, že útok na vesnici nebyl náhodný. Pět synů slavného Vikinga Ragnara Lothbroka – Bjørn, Ivar, Sigurd, Ubbe a Halfdan – totiž přišlo do Anglie, aby pomstili smrt svého otce, jenž zemřel na následky hadího uštknutí ve vězení northumbrijského krále Ælly.
Když se z cesty bratrů za pomstou stane rozsáhlá invaze a Rolfova vlastní tajemství začnou postupně vyplouvat na povrch, začíná závod s časem. Bude mít dostatek času na to, aby dokázal královu nevinu a zabránil tak obrovskému krveprolití na obzoru?

4 komentáře:

  1. Popravdě se hodně těším na Vikingy i když to není moc můj styl, ale seriál mě hodně zaujal a ráda by si přečetla i knihu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mne je to taky díky seriálu. Ovšem ten budu muset nejdříve dokoukat, abych se mohla pustit do knihy. :)

      Vymazat
  2. nektere z techto knih jsem zahledla, ale asi se k nim nikdy nedostanu, s tim mym poctem knih... ale laka me Mesopotamis... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejný pocit. :) Avšak mám touhu, alespoň jednu z nich někdy přečíst. :)

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.