Top 10 listopadové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
jakmile jsem viděla, jaké všechny knihy vyšly, ihned jsem se zděsila, protože mi bylo jasné, že budu mít velké problémy s vytvořením Top 10. A vůbec jsem se ohledně toho nemýlila, již v polovině jsem si vybrala daný počet knih. Jen problém nastal, když se dál a dál objevovaly další zajímavé knihy, které stojí za zmínku. Rozhodování co ponechat a co oželit do tohoto čánku opravdu dalo zabrat.

Ale jelikož vidíte tento článek, musí vám být jasné, že se mi to jaksi povedlo a dokázala jsem vybrat jen deset knih. Často se zde vyskytnou thrillery, či Young Adult nebo romantické knihy. A které vás z listopadových novinek zaujaly?



Chlapec mezi dveřmi - Alex Dahl

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 344
Datum vydání: 22. 11. 2018

Cecilia tvrdě pracuje, aby měla dokonalý život. Není v něm žádný prostor pro chyby. Dokonce i taková zdánlivá maličkost jako odvézt domů malého chlapce, kterého rodiče zapomněli vyzvednout z plavání, naruší její detailně naplánovaný program. Obzvlášť když na jeho adrese najde jen prázdný, opuštěný dům. Nezbývá jí než vzít chlapce k sobě – netuší, že jeho tichá přítomnost probudí nevítané vzpomínky na minulost a rozvrátí její pečlivě vybudovaný život.




Jiskra - Alice Broadway
Ink - 2. díl

Nakladatelství: Moba
Počet stran: 320
Datum vydání: 26. 11. 2018

Leora je v šoku: zpochybňuje všechno, co kdy věděla o sobě i své rodině, a všechny ve svém okolí podezřívá. Dokáže se svým původem někdy zapadnout mezi ostatní? Ve snaze najít odpovědi na nespočet otázek, které jí víří hlavou, se vydává na cestu za svou tajemnou kmotrou. Najde tam klid, bezpečí a útěchu, anebo se ocitne v jámě lvové? Nová kniha autorky, jejíž kniha INK – Tajemství kůže se stala světovou literární senzací, krok za krokem odhaluje tajemství Leořiny rodiny i celého společenství, ve kterém se vám každý zásadní životní moment dostane doslova pod kůži – jako tetování.



Kouzelná skříňka pro Gwendy - Stephen King, Richard Chizmar

Nakladatelství: BETA Dobrovský
Počet stran: 170
Datum vydání: 19. 11. 2018

Kouzelná skříňka pro Gwendy je dalším Kingovým dílem situovaným do fiktivního maineského městečka Castle Rock. Tentokrát se však, na rozdíl od těch ostatních, jedná o poměrně krátkou novelu, napsanou navíc ve spolupráci s Richardem Chizmarem. Na začátku příběhu je Gwendy 12 let. Je to bystrá holčička, která má problémy s nadváhou, s nimiž se dokáže svou vůlí a kázní vypořádat. Jednoho dne ji v parku osloví záhadný černě oděný muž, který jí z neznámých důvodů dá jedinečný a nebezpečný dárek – kouzelnou skříňku s páčkami a různobarevnými tlačítky. Stisknutím páček skříňka vydává buď vzácné stříbrné dolary, nebo nesmírně chutné čokoládičky. Barevná tlačítka jsou destruktivní a symbolizují jednotlivé světadíly, jejichž případné zničení je teď plně v moci Gwendy. Ta postupně začíná chápat, jakou s dárkem převzala zodpovědnost. Po deseti letech je proto ráda, když ji záhadný cizinec téhle zodpovědnosti zbaví a vybere si někoho jiného.



Láska a jiná vykolejení - Leah Konen

Nakladatelství: Yoli
Počet stran: 280
Datum vydání: 21. 11. 2018

Jedna cesta vlakem. Dva cizinci.
Noah je beznadějný romantik a právě se vrací domů, aby se usmířil se svou osudovou dívkou. Ammy cestuje za svým otcem a na pravou lásku nevěří, protože jí rodiče byli špatným příkladem. Když jejich vlak uvízne ve sněhové bouři, Ammy a Noah, nemají jinou možnost, než pokračovat v cestě společně. Co se zpočátku zdá jako drobná zajížďka, se změní v jedinečné dobrodružství a dva naprostí cizinci se do sebe během jediné noci zamilují. Ráno ale všechno změní a jejich cesta nabere nečekaný směr…





Lži, samé lži - Lisa Jackson

Nakladatelství: Domino
Počet stran: 450
Datum vydání: 30. 11. 2018

Teprve ve smrti si bývalá královna krásy jménem Didi užívá velkolepou pozornost médií, po které celý život toužila. Před dvaceti lety pracovala v lasvegaském klubu jako dvojnice Marilyn Monroe a vír nočního života jí ponechával jen velmi málo času na výchovu dcery Remmi. Nyní někdo vydal její neautorizovaný životopis a ona vzápětí vyskočila z okna. Policie to považuje za jasnou sebevraždu, nebo snad o zoufalý pokus o upoutání pozornosti, který tragicky nevyšel.
Remmi však ví, že pravda není tak jednoduchá. Mrtvola na chodníku sice vypadala jako Didi, měla také její šaty a paruku – ale nebyla to Didi. Jak by také mohla, když skutečná Didi před dlouhou řádkou let záhadně zmizela v poušti? Policie po ní tekrát marně pátrala a následně ji prohlásila za nezvěstnou.



Nad propastí byla tma - Auður Ava Ólafsdóttir

Nakladatelství: Plus
Počet stran: 216
Datum vydání: 26. 11. 2018

„Mámě děkuju za to, že mě porodila, a holkám, že se mnou spaly. Jsem muž, který za sebe děkuje.“ Zapsal si dvacetiletý Jónas do deníku. Teď mu táhne na padesátku, je rozvedený a právě zjistil, že není biologickým otcem své dcery. Muž činu, domácí kutil, který vlastníma rukama spraví cokoli, náhle ztratil chuť do života. Rozhodne se odjet na cestu, z níž se nemíní vrátit. S sebou si přibalí jen brašnu s nářadím a staré deníky. V Hotelu Silence, kde se ubytuje, však začne své jizvy spatřovat v novém světle.



Nouzový kontakt - Mary. H. K. Choi

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 320
Datum vydání: 19. 11. 2018

Penny odjíždí na vysokou školu, kde nikoho nezná. Chce se stát spisovatelkou, ale její pokusy jsou více než bídné. A navíc není právě společenský typ – nejraději by se zavřela v pokoji na koleji a jen psala. Sam je na dně. Musel přerušit školu, přespává v místnosti za kavárnou, kde pracuje, a stále se nemůže vzpamatovat z rozchodu se svou životní láskou. Ale osudy těchto dvou osamělých duší se protnou. A postupně se stále více a více sbližují – nejdříve po smskách a chatu, později i osobně…




Obsidio - Amie Kaufman, Jay Kristoff
Akta Illuminae - 3. díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 624
Datum vydání: 30. 11. 2018

Kady, Ezra, Hanna a Nik se jen těsně zachránili po útoku na stanici Heimdall a nyní se ocitli nacpaní se 2 000 uprchlíky na kontejnerové lodi Mao. Když je skoková stanice zničena a jejich zdroje se tenčí, jedinou možností je vrátit se na Kerenzu – ale kdo ví, co naleznou sedm měsíců po invazi?
Mezitím se Kadyina sestřenice Asha, který přežila počáteční útok BeiTechu, připojila k hnutí odporu na Kerenze. Když se Rhys – její bývalá – objeví na Kerenze, ocitnou se na opačných stranách konfliktu.




Pošťákova snoubenka - Denis Thériault

Nakladatelství: Plus
Počet stran: 200
Datum vydání: 12. 11. 2018

V montrealském bistru U Madlenky pracuje půvabná dívka Tania. Víří mezi stoly jako tanečnice a hosté ji mají rádi. Jen ten, do něhož je potají zamilovaná, jako by ji neviděl. Plachý pošťák Bilodo, pohroužený sám do sebe, krouží u baru kaligrafické tahy a skládá japonská haiku. Až jedné bouřlivé noci zasáhne jejich životy událost, která všechno změní. Jejich osudy se nerozlučně propletou a oba vstoupí do světa, kde nic není tak, jak se zdá.





Strach - C. L. Taylor

Nakladatelství: Domino
Počet stran: 400
Datum vydání: 23. 11. 2018

Lou Wandsworthová si užila nechtěné pozornosti médií vrchovatou měrou, když ve čtrnácti utekla do Francie se svým jednatřicetiletým učitelem Mikem Hughesem.
Teď je jí tolik, co bylo tenkrát jemu, a její život je v troskách. Pokud se chce ještě někdy sebrat a být schopna jít dál, musí se odhodlat k činu – odjet zpátky do rodného města a konfrontovat Mika kvůli všemu, co jí způsobil.
Brzy však zjistí, že se Mike vůbec nezměnil. Jeho nezdravá pozornost se znovu upírá na třináctiletou žákyni... Lou se rozhodne udělat všechno pro to, aby se zlá historie nemohla opakovat, a rázně bere věci do svých rukou.Nemá tušení, jak těžký úkol na sebe vzala. Mike je predátor nejdrsnějšího ražení, a tak nelze vyloučit, že se Lou stane znovu jeho obětí.

4 komentáře:

  1. Listopad bude opravdu bohatý :) Těším se na Nouzový kontakt a pokračování Ink :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. :) Mně listopad přpomněl, že bych si mohla konečně pustit do Akt Illuminae. :)

      Vymazat
  2. zaujala mně ta první a pak lži, samé lži :)

    OdpovědětVymazat
  3. Toľko kníh a tak málo času.... Mám pocit, že tento rok ohľadom kníh bude veľmi bohatý a ja naozaj neviem, čo skôr si zaobstarať a čítať :D

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.