Víš, že tě miluju?



Originální název: Did I Mention I Love You?
Autor: Estelle Maskame
Rok vydání celosvětově: 2015
Nakladatelství: Fragment
Série: DIMILY, 1. díl
Žánr: Young Adult
Počet stran: 352 stran

Obsah:
Seznámit se s novou rodinou vlastního otce, kterého jste neviděli několik let, to nezní jako lákavé prázdniny v Kalifornii! Eden se potkává se třemi nevlastními bratry, z nichž ten nejstarší je černou ovcí rodiny a od začátku s ním naráží na komunikační problémy. Čím víc se jej snaží pochopit a najít k němu cestu, tím je jí jasnější, že k němu cítí mnohem víc. Tyler je ale složitá osobnost a jednoduché to s ním opravdu nebude.

~~~

Po této knize jsem šáhla hlavně proto, že jsem měla ještě čas něco přečíst před Humbookem. A řeknu vám, že podobný námět knihy jsem tento rok již četla. A sem tam jsem si na Rosemary Beach dost vzpomněla. Hlavně, když se kniha blížila ke konci, tak jsem si vzpomínala trochu častěji.

Srovnám-li 1. díly Rosemary Beach a DIMILY, tak rozhodně DIMILY je o něco lepší. Přiznám se, že mě ze začátku kniha bavila, hlavně jak se Eden seznamuje s nevlastními braty a s přáteli. Postupně poznává jejich chování, lásky. To jsem četla velmi ráda a dost jsem si čtení užívala. Ale to se změnilo, jakmile Eden zjistí, že k Tylerovi cítí něco víc.

Děj je spíše takový líný. Moc velké zvraty podle mě se tam nevyskytly, ale zas někomu mohu přijít opravdu velké. Pro mě to trochu zaváněly klišém, už několikrát jsem zrovna na dané typy lidí narazila, a tudíž to pro mě nebylo žádnou novinkou. Ale je to taková příjemná oddechová kniha, od které nemůžete toho moc očekávat.

Já přitahuji kluka, který se ke mně od prvního dne choval jako k rohožce?

Skoro všechny postavy mi sedly. Jen jsem Tylera nemusela. Prostě jeho chování opravdu nebylo nic pro mě a nechápala jsem, co na něm Eden vidí. Hlavně po tom, co se zjistily o něm určité věci. Popravdě já tyto typy lidí opravdu nemusím, takže se to projevilo i v tom, že jsem ho neměla ráda. Kdybych se měla rozhodnout mezi Tiffani a Tylerem. Myslím, že bych radši zvolila Tiffani.

Pokud si teda chcete oddechnout u knihy, moc nad ní nepřemýšlet a užít si lásky mezi nevlastními sourozenci, tak si klidně tuto knihu přečtěte. Třeba vás velmi zaujme a hned se pustíte do dalších dílů. Já si zatím od této série dám pauzu. Možná později se k ní vrátím.


S tou obálkou to byl dost těžký výběr. Rozhodovala jsem se mezi dvěma obálkami, jedna byla anglická verze a druhá německá. Nakonec to vyhrála o chlup německá, protože se mi nakonec o trochu více líbí. Rozdíl mezi nimi je jen ve dvou obrázcích. V prvním je jiná fotka města a ve druhém jiný obličej kluka.

★★★☆☆

6 komentářů:

  1. Pěkně napsaná recenze :) Na tuhle sérii se chystám, první díl s emi tu válí už rok. Ale mám takové tušení, že ji nechám až na léto, to mám větší náladu na nenáročné oddechovky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si ji ponech na léto. Navodí ti pěknou atmosféru a hlavně kniha využívá letního prostředí. :)

      Vymazat
  2. Chystám se na ni, v rozpisu recenzí ji mám na únor, ale jelikož jsem se čtením lehce popředu, tak bych se k ní mohla dostat ještě letos :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ti bude líbit. :) Ale máš to pěkně naplánované.

      Vymazat
    2. nějak jsem se do ní nemohla začíst, no :/

      Vymazat
  3. Stává se. Jakožto v knize se toho moc neděje, tak je těžké se pořádně začíst.

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.