Enthuiny divácké zážitky - září 2021

 Zdravím čtenáři,
po delší době přidávám divácké zážitky. Za září jsem toho viděla dost a vypadá to, že na podobné vlně pojedu i v říjnu. Už teď mám vyhlídnuto pár filmů, které bych chtěla vidět. Se seriály jsem se moc nepohnula, maximálně s Narutem, kde jsem to dotáhla na 101. epizodu a hned na to si dala film. Jo, je fajn si dát jednou za čas rewatch.
Viděli jste něco ze zmíněných filmů?


 
Borat: VHS Cassette
Po filmu jsem nakonec zkusila i krátkometrážák ohledně Borata. Převážně se jedná o sestřihy scén, které se do filmu nedostaly. Avšak jedna scéna se objevila i ve filmu, ta sem zde byla i přidána a k tomu jen pár drobností navíc. Jakožto řeknu to takhle, není to ani potřeba vidět.

★★☆☆☆

 
 

 
Možná je to láska
Tak tohle byl velmi matoucí film. Zprvu jsem se snažila zorientovat, co se tam proboha děje, a tak spolu s hlavním hrdinou jsem tápala. Nejvíce mě však na filmu rozčilovala jedna věc, a to, že do samotného konce jsem nevěděla, jak ta jeho milá vypadá. Jinak ale film stojí za shlédnutí.

★★★☆☆

 
 
 
 

 
Příběh Popelky
Za mě jedno velké ne. Popelka to pro mě vůbec nebyla, i když se na to snažila hrát. Z filmu, kdy se Popelka zamiluje do prince a žijou šťastně až do smrti sešlo a místo toho se jedná o lehce feministický a velice korektní film. Ta víla kmotřička na mě byla fakt příliš. 

★★☆☆☆

 
 
 
 
 

 
Život po večírku
Čekala jsem, že tohle bude blbost, ale nakonec mě film velmi mile překvapil. Hlavně tím, jak se hlavní hrdinka snažila napravit své minulé činy a pomoci tak svým přátelům či bližním. Moc pěkně provedené a v jednu chvíli mě i dokázal film dojmout. 

★★★☆☆

 
 
 
 
 
 
 
Pan Krtík: Královské pozvání
Krátký animovaný film o Krtkovi, který vylezl z nory. Na to, že je to film z roku 2019, tak mě zarazila animace u jedné krtčí ženy. Tak že byla dost odlišná a horší oproti ostatním. Jinak jsem si v průběhu filmu říkala, na co se to proboha koukám. Jako koukatelný to je, ale pouze jednou.

★★☆☆☆

 





 
Antebellum
Tohle byla naprostá pecka. I když se tu míchaly časové linky, tak skvěle člověka dokázaly zaujmout a pak vznikala otázka, co se to tam sakra děje. A vlastně skoro do samotného konce divák netuší, o co tam jde a to je na tom skvělé. Na to, že se to tváří na horor, tak to není a spíše je to napínavý film, u kterého se bojíte leda o postavy, aby se jim nic nestalo.

★★★★★

 
 
 


 
Space Jam: Nový začátek
Na tohle jsem se těšila od chvíle, co jsem shlédla video ohledně nejočekávanějších animovaných filmů roku 2021. A teda, že se to pěkně vydařilo, díky tomu jsem si vzpomněla na své dětství, kdy jsem pravidelně ráno seděla u televize a koukala na Ptáka uličníka, Silvestra a Tweetyho. Dobré je, že film hned chytne a nepustí.

★★★★☆

 




Seriály:

 
 
 
Hra na oliheň
Jsem ráda, že jsem se na to stihla kouknout dřív, než to začalo všude vyskakovat a spoilerovat celý příběh. Za mě se jedná o velmi povedený seriál, u kterého budete v šoku a držet palce postavám. I když někdy je to dost kruté, co se tam všechno děje. Pokud zvládnete první díl, kdy je hlavní postava strašně iritující, tak v následujících dílech se to zlepší. Doporučuji.

★★★★★


9 komentářů:

  1. Dobře, Popelky se bojím čím dál víc :D Space Jam si rozhodně píšu na seznam a nad Squid game popřemýšlím. Zatím asi počkám, až ten humbuk okolo utichne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popelka byla fakt děs, příliš věci moderní doby v pohádce odehrávající se ve středověku. :D

      Vymazat
  2. neviděla jsem ani jeden, ale nalákala jsi mě na ten horor Antebellum :) děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Antebellum vřele doporučuji. Hodně psychologické a jen přemýšlíš, co se to proboha děje. :)

      Vymazat
  3. Nic jsme neviděla, ale na Popelku jsme se chystala... Koukám ale, že tvé hodnocení není moc nadšené. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli čekáš tu obyčejnou Popelku, tak to tě bohužel zklamu. Na mě to bylo už moc cítit modernitou. :/

      Vymazat
  4. Hru na Oliheň jsem dala na jeden zátah, opravdu mě to vtáhlo, i když někdy až moc drsné na mě. A Antebellum mě naopak potěšilo svým nápadem, byl originální a zpracování taktéž.

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.