Tajemství Malinové hůrky


Autor: Martin Holexa
Žánr: Dobrodružné, Romantické
Počet stran: cca 166 stran
Obsah: 
Lů, je chytrá, trochu ztřeštěná dívka na prahu dospělosti, žijící v bohaté čtvrti Bostonu. Její Babička, baronka Elizabeth, jí vypráví na sklonku svého života o krátkém románku, který prožila ještě před sňatkem z rozumu, na jednom beskydském předhůří zvaném - Malinová hůrka. Když se Lů dostanou do ruky i dopisy, které babička dlouhá léta přede všemi tajila, dozvídá se, že je toho mnohem více, o čem nevěděla a o své rodině netušila, proto je pevně rozhodnuta najít odpovědi. 
Podaří se Lů vyřešit záhadu tajemné dívky, která se proplétá historii rodiny jako červená nit? A jakou roli hrají v tomto příběhu rudé čtyřlístky?

~~~

Díky Pavle z Vydej Knihu a Martinovi Holexovi, autorovi knížky, jsem měla možnost si přečíst Tajemství Malinové hůrky. Už jen samotná anotace mě velice zaujala a následná ukázka ještě více. Do knihy jsem se pustila s určitými očekáváními a ty byly dokonce překonány. 

Příběh se odehrává hned na několika místech, a dokonce i v několika časových osách, díky vzpomínkám jednotlivých postav. A že těch vzpomínek bylo dost. Nejvíce mě dostalo a zároveň i překvapilo, jak se jednotlivé příběhy proplétaly. Je vidět, že autor si to důkladně promyslel. Mě osobně se nejvíce líbily vzpomínky baronky Elizabeth a pak ještě jeden příběh z minulosti, ale to bych toho prozradila moc.

Popis prostředí je popsán tak, aby si čtenář snadno dokázal představit, kde se jednotlivý děj odehrává. Nejvíce jsem si však popis užila, když se Lola začala podrobněji zajímat o Malinovou hůrku. To její prostředí a okolí mi přišlo velice krásné, až sem Lole lehce záviděla, že to vidí na vlastní oči.
Ringo uháněl s Lolou jako o závod, užívali si spolu tu volnost, kterou jim dopřávala krajina kolem farmy, ale každá cesta má svůj cíl a každý výlet musí skončit. 
Nejvíce z postav jsem si oblíbila Elizabeth, i když se tam tolik nevyskytovala, stala se hned mojí oblíbenkyní. Pak jsem si oblíbila dost vztah mezi Lolou a Jankem. Líbilo se mi, jejich první setkání, to mě opravdu pobavilo a pak ty další a další. Jejich vzájemná komunikace.

Celkově příběh byl tak zamotaný, že jsem se chvíli v něm, a hlavně ve vztazích tak zamotala, že jsem musela přemýšlet nad tím, jak to vůbec je. Což mi to pak po chvíli došlo. Ale líbilo se mi, jak se postupně Lola snaží zjistit více o minulosti jednotlivých členů a pak až nakonec to dospěje úplně k jiné věci.

Na knize se mi hodně líbily dopisy. Bylo to moc hezké ozvláštnění příběhu a vlastně mě to i do něj ponořilo i mnohem více. Vlastně mi to díky tomu přišlo i reálnější, jako kdyby se to opravdu stalo. Navíc Tajemství Malinové hůrky obsahuje několik povedených ilustrací, které čtenáři přiblíží jednotlivé postavy.

Ještě jednou moc děkuji Pavle z Vydej knihu a Martinu Holexovi za možnost přečtení Malinové hůrky. Knihu vřele doporučuji všem, kteří mají rádi propletené příběhy, historii, a hlavně láskou prodchnutý příběh, pak je tato kniha to pravé pro vás. Pokud Vás tato recenze zaujala, určitě se můžete mrknout na ukázku na webu autora. Pokud Vás kniha zaujala, můžete ji podpořit v předprodeji, kde též naleznete ukázku.

★★★★☆

2 komentáře:

  1. Moc pěkné napsané. :) Zaujala mě už samotná anotace a tys tomu ještě přidala... :)

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.