Knižní čas - duben 2022

 Zdravím čtenáři,
s menším zpožděním přidávám další článek, ale poslední dobou po práci nemám vůbec chuť si sednout k počítači, přece jen to, co teď dělám ze mě vysává energii a jsem pokaždé ráda, když po práci zalezu do postele a nic nedělám. Taky proto se těším na víkend, až si od toho odpočinu.
Jinak mě ale překvapilo, že jsem za duben přečetla větší množství knih. Nějak jsem na většinu z nich pozapomněla, že jsem četla. 
Četli jste některé z nich? 







Nejlepší kniha
Moje cesta do fantazie - Lenka Poláček Hučínová
Na tuto knihu jsem se poměrně těšila a nebyla jsem vůbec zklamaná. Velmi rychle mi připomněla dětství, které jsem prožila na vesnici a s některými situacemi jsem se tak dokázala ztotožnit. Navíc příběh byl moc hezký, a dokonce jsem po dočtení na něj vzpomínala.





Nejméně oblíbená kniha
Tentokrát jsem měla v knihách štěstí při výběru a dost se mi líbily. Takže tentokrát vynechávám.




Největší překvapení

Feminismus je pro každého - Chimamanda Ngozi Adichie
K této knize jsem se stavěla lehce negativně, a nakonec jsem byla velice překvapená, že toto téma bylo nenásilně podáno. Nečekala jsem hlavně to, že mě donutí zamyslet se nad tím, jak to je v mém okolí.





Nejlepší manga
Chci sníst tvoji slinivku - Yoru Sumino
Ačkoli jsem podle názvu čekala spíše, že se bude jednat o horor, byla jsem velice překvapená, že se nakonec jednalo o slice of life, který mě naprosto dostal svým příběhem a v jednu chvíli jsem byla v takovém šoku, že mi i pár dní trvalo, než jsem to strávila. Opravdu boží manga.





Nejméně oblíbená manga
Tokijský ghúl: re 13 - Sui Ishida
Poslední dobou mi přijde, že když čtu tuto sérii, tak mě tak nebaví, jak by měla. Nevím, na začátku mě to docela bavilo, ale teď se do ní nedokážu vůbec začíst. Tak snad to s dalším dílem přejde.






Nejlepší obálka
Pýthie - Veronika Černá
Tato obálka je okouzlující hlavně svým obrázkem noční oblohy. Co si budeme, já mám strašně velkou slabost pro tyto obálky.







Poslední rozečtená kniha
Překvápka a banality - Zora Šimůnková
Na knihu momentálně probíhá sbírka a mohu říci, že povídky, které obsahuje, jsou opravdu moc hezké, a hlavně si je vychutnávám. Hlavně mi po nich většinou zůstane úsměv na tváři, a to teď docela potřebuji.

8 komentářů:

  1. S prací to znám. Také jsem tento týden ráda, když dojedu domů a zalezu do postele. Jsem extrémně unavená, možná na mě má vliv i alergie?
    Žádnou knihu jsem nečetla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dosti možné. Přeji, abys brzy načerpala energii. :)

      Vymazat
  2. na mangu Chci sníst tvoji slinivku jsem koukala, ale zatím jsem odolala :D uvidíme, na jak dlouho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouho neodolávej, opravdu stojí za to. :D

      Vymazat
  3. Žádnou z knih jsem nečetla, znám akorát Pýthii, kterou bych jednou ráda omrkla. Teď nějak nemám čtecí náladu vůbec, tak se soustředím zase na jiné záliby...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Též někdy na čtení nemám chuť, a tak dělám něco jiného.

      Vymazat
  4. Chci sníst svoji slinivku bych určitě označila jako nejoriginálně název za hodně dlouhou dobu :DD Docela by mě zajímalo, jestli bych ji sehnala u nás v knihovně, ale obávám se, že spíš ne.
    O Mojí cestě do fantazie jsem slyšela a mám ji na seznamu, protože Miyzakiho pohádky miluju a Cesta do fantazie je moje nejoblíbenější!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak úplně chápu tvoji nechuť, já mám rozepsaných hned několik člnků, ale jak je venku hezky, počítač mě vůbec neláká a spíš vysiluje :/

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.