Top 10 lednových knižních novinek

Zdravím čtenáři,
tentokrát vám přináším Top 10 knihy za tento měsíc. Co musím poznamenat, tak je, že se tento měsíc urodilo mnoho knih a je z čeho vybírat. Ale i tak se přiznám, že mi vůbec nedělalo problém mi vytvořit tento článek, výběr deseti knih mi byl hned od začátku jasný.
Mně osobně nejvíce zaujal Člověk nula, ačkoli by mě obálka od toho odradila. Ale ta anotace zní moc zajímavě. A co vás zaujalo? 



Člověk nula - Anna Starobinets

Nakladatelství: Kniha Zlín
Počet stran: 376
Datum vydání: 20. 1. 2020

Po globální katastrofě se počet lidí na planetě ustálil na třech miliardách – a to doslova. Nikdo neumírá, pouze se po dokončení jednoho života reinkarnuje. Rodina a vlast nic neznamenají, společnost je globalizovaná a centrální mozek řídí její bezchybný chod a udržuje ji ve stavu permanentního štěstí. Každý systém ale jednou selže, a tak se narodí Zero, který se nikdy narodit neměl. Kdo je to? A co když je celý systém reinkarnací založen na lži?






Můj brácha se jmenuje Jessica - John Boyne

Nakladatelství: Slovart
Počet stran: 256
Datum vydání: 30. 1. 2020

Na svého staršího bratra Jasona se Sam Waver mohl vždycky ve všem spolehnout. Sam ho zbožňuje, zdá se totiž, že Jasonův život je perfektní – je přátelský, oblíbený, skvěle hraje fotbal a holky se můžou přetrhnout, aby s ním mohly chodit. Ale jednoho večera svolá Jason celou rodinu a svěří se jim s tajemstvím, se kterým se potýká už nějakou dobu. Tajemstvím, které hrozí je všechny rozdělit. Jeho rodiče si před tím zacpávají uši a Sam to nedokáže pochopit. Protože co byste dělali vy, kdyby vám váš bratr řekl, že ve skutečnosti vůbec není vaším bratrem? Že je ve skutečnosti... vaší sestrou?




Neprofesionál - J. D. Hawkins

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 216
Datum vydání: 29. 1. 2020

Co se stane, když se zamilujete do své nejlepší kamarádky a kolegyně? Mám tu nejskvělejší práci na světě. Randím s krásnými ženami a píšu o tom. Ovšem rád bych svůj seznamovací blog posunul na vyšší úroveň. Toužím po vlastní online reality show. Jenže je tu malý zádrhel. Moje šéfka chce, abych tuhle show uváděl s ženským protějškem. A chce, aby to byla právě má nejlepší kamarádka a kolegyně, Margo. Já budu randit s kráskami a ona se sexy muži. Sice je to fér, ale nesnesu ji vidět s někým jiným. Čím víc s ní pracuju, tím víc chci náš vztah dostat mimo přátelskou zónu. Zvládneme zachovat profesionalitu?



Stínozem - Peter Straub

Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 488
Datum vydání: 27. 1. 2020

Už jste tam byli… pokud jste někdy byli strachy bez sebe.
Pojďte zpět. Do temného domu hluboko v lesích Vermontu, kde dva přátelé prožívají skutečný děs. Dovídají se o tajemstvích, u nichž by bylo lepší, kdyby tajemstvími zůstaly. Vstupují do světa nepředvídatelného zla, které je starší než sama smrt. A také mnohem děsivější… a skutečnější.
Jen jeden z nich může přežít.





Svět démonů - Sally Green
Zloději dýmu - 2. díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 344
Datum vydání: 20. 1. 2020

Po dramatickém útěku zlodějů dýmu z Rossarbu je všechno vzhůru nohama: princeznu Catherine všichni vidí jako zrádkyni. Tash má zlomené srdce, protože přišla o svého jediného přítele. Edyona hledají pro vraždu. March v srdci skrývá zradu svého nového milence. Ambrose touží po odplatě. Do toho všeho je armáda brutálního krále Aloysia při chuti a chce se zmocnit Pitorie i Calidoru. Svět hoří… a démoni mezitím spřádají vlastní plány.





Podivuhodné příhody Ingrid Winterové - J. S. Drangsholt

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 248
Datum vydání: 30. 1. 2020

Ingrid Winterová je úplně nahraná. Nedaří se jí prodat dům, plýtvá časem na schůzkách rodičů, v práci na univerzitě ji sužují pošahaní kolegové, její manželství ztratilo jiskru a hrůzu jí nahání i úvahy o vlastním životě. Takže když ji proti její vůli vyberou do delegace, která má navázat vědeckou spolupráci s ruskou univerzitou, rozhodně to situaci nezlepší. Diplomatická výprava se nevyhnutelně zvrtne ve ztřeštěný chaos – ale trocha chaosu je možná právě tím, co Ingrid potřebuje.




Případ alchymistovy dcery - Theodora Goss

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 344
Datum vydání: 31. 1. 2020

Mary Jekyllová, po smrti rodičů osamělá a bez peněz, se začne zajímat o záhadnou minulost svého otce. Objeví stopu, která naznačuje, že Edward Hyde, otcův někdejší přítel a vrah, je možná stále nablízku. Na informace vedoucí k jeho dopadení je vypsána odměna… Odměna, jež by vyřešila všechny její tísnivé finanční potíže. Pátrání ji dovede k Hydeově dceři Dianě, divokému dítěti, zanechanému na výchovu u jeptišek. S pomocí Sherlocka Holmese a doktora Watsona se Mary dál snaží najít tajemného Hydea, a zakrátko se spřátelí s dalšími ženami, které jsou poznamenané děsivými experimenty svých stvořitelů – s Beatricí Rappacciniovou, Catherine Moreauovou a Justinou Frankensteinovou. Když spolu odhalí tajnou společnost nemorálních vědců posedlých touhou po moci, hrůzy jejich minulosti se vracejí v plné síle. A nyní je na nestvůrách, aby zvítězily nad nestvůrnými…



Tichá odplata - Hania Allen

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 424
Datum vydání: 30. 1. 2020

Oběti tří groteskních vražd na první pohled nic nespojuje – jen to, jak vrah těla svých obětí bizarně vystavil. Brzy se ale ukáže, že všichni zavraždění byli členy místního druidského kultu. Na vyšetřování se podílí seržantka Dania Gorská, kterou na kriminalistické oddělení ve skotském městě Dundee přeložili z Londýna. Daniu ale místo skandálních vražd více přitahuje záhadné zmizení dvou dospívajících dívek. Je přesvědčená, že oba případy spolu souvisí...





Zápisník alkoholičky - Michaela Duffková

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 248
Datum vydání: 30. 1. 2020

Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypadal první rok po ní? Všechny odpovědi přináší otevřená a přímá zpověď abstinující alkoholičky.






Ztracená princezna - Connie Glynn
Zápisky z Rosewoodu - 3. díl

Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 288
Datum vydání: 30. 1. 2020

Princezna Ellie, její dvojnice Lottie a osobní strážce Jamie se pokoušejí uniknout Leviatánům, kteří jdou po princezně. Ve snaze dostat se od nich co nejdál odjedou na sesterskou pobočku Rosewoodské školy až v dalekém Japonsku. Brzy se ale ukáže, že ani tam nejsou v bezpečí. Jedinou útěchou je zjištění, že i zde existuje tajná skupinka studentů zvaná Banshee, která proti Leviatánům také bojuje. Tajemství, která společně odhalí však vše změní.

20 komentářů:

  1. Mám rada dystopické romány, takže ma hneď zaujala prvá kniha v tvojom zozname — určite sa po nej poobzerám!

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD "HOW TO STAY ORGANIZED"

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám leden úplně volný. Třeba budu mít letos konečně lehčí rok. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Momentalne toho casu na čítanie vela. nemam a kedže ani do prace nechodim o kniznych novinkach sa docitavam len z kniznych blogov. Z tvojho vyberu ma. asi najviac zaujala ta kriminalka Ticha odplata. Vydavatelstvo Motto ma celkom dobré tituly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, Motto má moc pěkné kousky. :)

      Vymazat
  4. Zápisník alkoholičky si určitě poznamenám!! tohle téma mě zajímá a navíc je to z pohledu ženy, dost neobvyklé... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Už jen kvůli tomu stojí za vyzkoušení. :)

      Vymazat
  5. Veľmi zaujímavé knihy, osobne ma najviac oslovila hneď prvá dystópia ako obálkou tak aj námetom, ďakujem za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co. :) Jsem ráda, když nějaká knižní novinka dokáže zaujmout. :)

      Vymazat
  6. Pěkný výběr, leden bude bohatý :) Určitě se těším na Svět démonů :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tentokrát mě žádná kniha vyloženě nazaujala, ale Svět démonů má krásnou obálku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím. Na Svět démonů jsem dost zvědavá. :)

      Vymazat
  8. Tak Človek nula znie dosť fascinujúco alebo aj Případ alchymistovy dcery. A Connie sledujem na YT, mohla by som si od nej asi dačo aj prečítať. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ke Člověku nula bych se chtěla dostat a přečíst si ho. :) Můžeš zkusit. :)

      Vymazat
  9. Hned jsem si tenhle článek uložila do záložky Knihy. Tvůj výběr se mi moc líbí, díky!

    Jediný, co mě nelaká je Neprofesionál. To není nic pro mě :D.

    Verča ze Ztracena v Praze | CO ZROVNA ČTU? | KNIHY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem tě svým výběrem tolik zaujala. :)

      Vymazat
  10. No, nestihla jsem zatím žádnou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vůbec nevadí. :) Jsou to jen tipy na knihy.

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.