Top 10 březnové knižní novinky

Zdravím čtenáři,
přijde mi, že tentokrát se mi moc nepodařilo, že by zde převládaly různé žánry. Co jsem tak koukala, jedná se zde o romantiku, fantasy, thrillery a vážné příběhy. No doufám, že se vám alespoň něco z toho zalíbí stejně jako mě. 


Bentley - Melanie Moreland
Vested Interest - 1. díl

Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 280
Datum vydání: 25. 3. 2020

Tři mladí muži se seznámí na univerzitě, kde také začne jejich celoživotní přátelství.
Minulost diktuje to, jací muži to jsou, současnost však formuje jejich budoucnost.
Co se stane, když se každý z těchto mužů setká s tou jedinou osobu, která je mu předurčena? Dokážou se svými city bojovat a odejít? Nebo jeden po druhém podlehnou a poznají sladkou bolest lásky?
Vůdce skupiny Bentley je upjatý, formální a chladný. Nesmlouvavý a dávno usedlý, jeho cesty se vždy ubírají stejným směrem. Až do dne, když narazí „na ni“. Na Emmy. Ta mu do života vnáší spontánnost a světlo. Svět, v němž žije, je od jeho světa naprosto odlišný, tu přitažlivost však nedokáže ovládnout. Stejně tak nedokáže vysvětlit, jak se díky ní cítí.
Šťastně.
Ochranářsky.
Milovaně.




Elizino tajemství - Dominik W. Rettinger

Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 320
Datum vydání: 12. 3. 2020

Čekala je těžká volba na strašlivém místě: buď budou žít dál jako řadové vězenkyně koncentračního tábora v Osvětimi, nebo výměnou za snesitelnější podmínky začnou pracovat v táborovém nevěstinci. Mladá žena Eliza si vybrala druhou možnost. Když se po konci války její vzpomínky dostanou do rukou matce bývalého důstojníka SS, s hrůzou zjistí, co vše musely zubožené dívky a ženy podstupovat, aby získaly alespoň nepatrnou šanci přežít.





Ke hvězdám a ještě dál

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 288
Datum vydání: 26. 3. 2020

Estelle nemůže spát a při brouzdání po netu narazí na stránku, která slibuje splnit každé přání. Zasní se: „Přála bych si krásného, okouzlujícího a pozorného manžela – jako je Brad Pitt.“ A druhý den ráno se vedle Brada probudí. Neprotestuje. Kdo by taky protestoval? Nakonec Estelle zjistí, že se upsala k internetovému programu plnění snů. Postupně si pak přeje další a další věci, ale i když se její život mění doslova k jejímu obrazu, pořád není spokojená. Tak v čem vězí skutečné štěstí?




Jizva - Alice Broadway
Ink - 3. díl

Nakladatelství: Moba
Počet stran: 216
Datum vydání: 30. 3. 2020

Tajemství kůže Leoře ukázalo, že všechno není tak, jak se na první pohled zdá. Jiskra ji naučila, že každá mince má dvě strany. Ale teď už má Leora životních lekcí dost – chce napsat vlastní příběh. Ve výbušném finále této jedinečné románové řady se Leora bude muset poprat se svou minulostí i budoucností – a přijít na to, že to nejspíš nebude jednoduché.






Mlčící pacientka - Alex Michaelides

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 288
Datum vydání: 19. 3. 2020

Slavná malířka Alicia Berensonová měla idylické manželství. A pak jednoho dne svého muže zastřelila. Do záhadného případu nemá kdo vnést světlo, protože Alicia od vraždy už šest let nepromluvila ani slovo. Její mlčení chce prolomit psychoterapeut Theo Faber, pro kterého se na první pohled nelogická vražda stane posedlostí. Řešení se možná skrývá v jednom z Aliciiných obrazů. Je však Theo připraven zjistit pravdu?





Na smrt - Jozef Karika

Nakladatelství: Argo
Počet stran: 692
Datum vydání: 19. 3. 2020

Československo roku 1928. Dva kamarádi, maturanti z Ružomberku, Žid Viktor a Němec Karel, neúmyslně zastřelí syna místního podnikatele. Viktor utíká k příbuzným do New Yorku a stává se členem mafiánské organizace Murder, Inc. Karel studuje medicínu v Mnichově a pod vedením Reinharda Heydricha se mění v oddaného stoupence nacistické ideologie. Ocitají se tak na opačných stranách rodícího se válečného běsnění…
(zkráceno)





Pozvaní - Jennifer McMahon

Nakladatelství: Fobos
Počet stran: nezjištěno
Datum vydání: 16. 3. 2020

Manželská dvojice, Nate a Helen, jsou učiteli na prestižní střední škole v Connecticutu. Jednoho dne se rozhodnou opustit pohodlí a bezpečí předvídatelného městského života a přestěhovat se na venkov. Chtějí se tak přiblížit skutečnému životu a vše si vybudovat vlastníma rukama. Tady, na pozemku v divoké přírodě, začnou sami dva stavět dům svých snů. Díky ne příliš přátelskému postoji místních lidí a několika záhadným událostem však brzy zjistí, že jejich pozemek je spojen s temnou minulostí a že legenda o zdejším duchovi může mít reálný základ. Postupně vyvstává řada otázek – kdo a proč nechal na prahu balíček s podivným obsahem, kam zmizela jejich sousedka a koho má Helen zachránit – na které se snaží najít odpovědi. Je svět, který vidíme, jediným světem, nebo přírodní síly ukrývají víc, než jsme schopni poznat našimi běžnými smysly? Napětí se stupňuje, hranice mezi světy mizí. Může být duch pachatelem vraždy?



Převorství u pomerančovníku

Nakladatelství: Host
Počet stran: 850
Datum vydání: 31. 3. 2020

Svět je nesmiřitelně rozdělený. Královenství nemá dědičku. A dávný nepřítel se probouzí.
Říši Inysu už přes tisíc let vládne berethnetská dynastie. Královna Sabran musí počít dědičku, aby svou zemi zachránila před zničením. Stále však není provdaná a ke dveřím její ložnice se plíží hrdlořezové.
Ead Duryanová je u dvora jednou z mála cizinek. Vypracovala se na pozici dvorní dámy, ve skutečnosti však zůstává věrná utajenému společenství Rudých panen. Nespouští oči z královny Sabran a pomocí nedovolených kouzel ji tajně ochraňuje.
Na opačné straně temného moře se dívka Tané celý život cvičí v bojovém umění, aby se mohla stát dračí jezdkyní. Okolnosti ji však doženou k rozhodnutí, které ohrozí celou její budoucnost.
Západ a Východ tvrdošíjně odmítají spolupracovat, avšak síly zla procitají z tisíciletého spánku…



Tvé staré já - Louise Voss

Nakladatelství: Motto
Počet stran: 384
Datum vydání: 19. 3. 2020

Lynn se vzdala nejen milované práce, aby se mohla provdat za Eda, a stálo to za každý rok z jejich společného šťastného života. Po deseti letech ale Edovi diagnostikovali první stadium demence a začaly se dít divné věci – mnohem temnější a zrádnější než jen obvykle zapomenuté klíče a slova. Některé vzpomínky mizí, jiné dlouho pohřbené naopak vyplouvají na povrch… a Lynnin šťastný svět se začíná drolit.





V moci zla - Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové - 8. díl

Nakladatelství: Moba
Počet stran: 320
Datum vydání: 31. 3. 2020

Policejní náčelnici Kate Burkholderovou požádá o pomoc šerif z newyorského venkova, aby místním pomohla vyřešit záležitost týkající se samotářské amišské osady a úmrtí mladé dívky. Jelikož šerif není schopen překonat zeď mlčení, která stojí mezi amiši a zbytkem místních, požádá o pomoc Kate, která má v přestrojení proniknout do místní komunity. Katin partner, státní agent John Tomasetti, je zásadně proti tomu, aby přijala tak neobvyklý úkol, protože dobře ví, že mezi amiši bude mít Kate velmi omezené možnosti spojení s vnějším světem – a ještě menší možnost přivolat si pomoc. Ale Kate už nemůže couvnout, obzvlášť když v okolí osady kolují znepokojivé zvěsti o ohrožených dětech...

16 komentářů:

  1. Další kniha Jennifer McMahon - zajímavé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě zaujala. Doma na mě čekají od ní dvě knihy. :)

      Vymazat
  2. Mám v hledáčku spíš fantasy knihy, ale jsem ráda, že jsi zmínila Převorství u pomerančovníku. :) Stále si nejsem jistá, jestli tu knihu potřebuju nebo ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U něho si též nejsem jistá, zda za to stojí či ne. :) Tak uvidíme.

      Vymazat
  3. Elizino tajemství by mohlo bát vážně úžasné, moc se těším :)

    OdpovědětVymazat
  4. The priory of the orange tree, váš názov si nikdy neviem zapamätať a vysloviť už vôbec (ani význam nechápem :D) je autorkina najslabšia kniha. Keby to má o sto strán menej ani si to človek nevšimne, takže ak sa na to chystáš, tak zníž očakávania. To fakt radšej odporúčam jej Zber kostí (myslím, že u vás to je ako Kostičas.) Ale aspoň to budete mať v preklade, u nás knižnom trhu na high/adult fantasy kašlú... Ak teda nerátame Maasovú...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si říkala, že o té knize jsem něco četla. A ejhle, bylo to od tebe. :) Děkuji ti za doporučení, určitě se po ní podívám. :)

      Vymazat
  5. Od žádného z uvedených autorů jsem zatím nic nečetl, takže je rozhodně z čeho vybírat. Člověk by si měl neustále rozšiřovat obzory. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tebou naprosto souhlasím. Též se snažím si rozšiřovat své obzory. :)

      Vymazat
  6. V moci mě zla mě zaujalo hodně. Sice obvykle nečtu takovéhle náměty, ale myslím, že tady si rozšířím čtenářský obzor.

    nikidelfin.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy je dobré jej rozšiřovat. A třeba se ti to bude líbit. :)

      Vymazat
  7. z tohoto bych si vybrala Kariku :)

    OdpovědětVymazat
  8. Samantha Shannon mě taky nejdřív zajímala, ale nakonec do toho nepůjdu. Myslím, že ani nebudu pokračovat v Kostičasu, protože to za to nestojí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli to za to nestojí, tak určitě v tom nepokračuj. Mě tedy zaujala jen podle té anotace, ale z těch názorů na to tak nevím, nevím.

      Vymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.