Top 10 dubnové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
už uplynul opět další měsíc a já přináším další nové knižní novinky. Abych pravdu řekla, tak opět po dlouhé době mi dalo zabrat vybrat prvních deset knih, které mě nejvíce zaujaly. Je vidět, že dubnový měsíc je velice úrodný na knihy. Mně tak bude vycházet Nasterea a pokračování Hailee a Chaseho, na které jsem velmi zvědavá.
Jaké knihy vás zaujaly?


Dokud mě nenajdou - Jo Jakeman
 
Nakladatelství: Motto
Počet stran: 256
Datum vydání: 15. 4. 2021

Jednoho dne se do odlehlé pobřežní vesnice přistěhuje cizí žena. Místní nemají tušení, že Charlie si právě odseděla několik měsíců ve vězení za poskytnutí falešného alibi vrahovi. Byla to chyba zamilované ženy, které nevěřila, že by její přítel mohl být vinen. Zatímco Charlie pomalu ztrácí na ostražitosti a navazuje nová přátelství, nemůže se zbavit pocitu, že ji někdo sleduje – někdo, kdo ví, co udělala.
 
 
 
 
 
Kdo je bez hříchu - Bo Svernström
 
Nakladatelství: Cosmopolis
Počet stran: 448 
Datum vydání: 22. 4. 2021

Robert Lindström má tajemství – v jedenácti letech zabil svého stejně starého kamaráda Maxe kusem betonu. Alespoň podle policie. On sám si však z vraždy nic nepamatuje. Kvůli nízkému věku nebyl nikdy souzen, přesto byl odebrán rodičům, prošel výchovným ústavem a pěstounskou péčí. Po osmadvaceti letech osamělého a temného života u jeho dveří zazvoní novinářka Lexa a nabídne mu, že spolu o tom osudném létě, kdy byl Max nalezen mrtvý, napíšou knihu. Je přesvědčena o Robertově nevině. Proč ale on sám trvá na tom, že je vrah? Na stockholmském předměstí, kde Robert vyrůstal a kam se po letech vrátil, aby si osvěžil paměť, je nalezena mrtvá holčička a začnou mizet další děti. Náhoda? Vyšetřování policii přivádí stále blíž k Robertovi…
 
 
 
Listopád - Alena Mornštajnová

Nakladatelství: Host
Počet stran: 300
Datum vydání: 15. 4. 2021

Ptali jste se někdy sami sebe, jaký by byl váš život, kdyby v listopadu 1989 dopadlo všechno jinak?
Jaké by byly naše osudy, kdyby komunismus neskončil a my zůstali za železnou oponou oddělující nás od světa i jeden od druhého?
Jedna z nejúspěšnějších českých spisovatelek Alena Mornštajnová opět překvapuje. Její nový román je dramatickým příběhem obyčejné rodiny, kterou velké dějiny jedné listopadové noci rozdělí a postaví proti sobě. Sledujeme příběh Marie Hajné, která je kvůli účasti na demonstracích zatčena a odsouzena ke dvaceti letům vězení. Ví, že už nejspíš nikdy neuvidí vyrůstat své děti, a při životě ji udržují jen dopisy. A taky naděje, že se nakonec přece jen shledají.
Vedle toho se odvíjí příběh dívenky Magdaleny, která je odebrána rodičům a umístěna do „ozdravovny“, v níž se vychovávají nové komunistické kádry. Jejich osudy se jednoho dne protnou, ale zcela jinak, než si obě představovaly a přály.
 
 
 
Nasterea - Petra Stehlíková
Naslouchač - 3. díl
 
Nakladatelství: Host
Počet stran: 480
Datum vydání: 29. 4. 2021

Omstakland byl napaden. Člověk, kterému Ilan zachránila život, rozpoutal peklo. Ilan se na poslední chvíli podařilo rozluštit dávnou větu i její smysl. Objevila cestu. A také místo, které hledaly celé generace. Místo, kde není život, ale jen jedovatá šedá mračna — průchod na druhou stranu retey.
Je to ale také místo, kde žijí nasterey, největší hrozba v Duvalském pohoří. Jenomže kým tito obávaní tvorové doopravdy jsou? Proč začali častěji a tvrději útočit? A co se skutečně nachází na druhé straně?
V Ilanině světě neexistuje nikdo, kdo by na tyto otázky dokázal odpovědět. Ti, kteří kdysi něco věděli, jsou už dávno mrtví. A ti, kteří se na druhou stranu vydali, se nikdy nevrátili. Ilan ví, že jí nikdo nepomůže. Ocitla se sama a bez ochrany bojovníků. Je sice sklenař, kterým nasterey neubližují… bude to však stačit k přežití?
 
 
 
Ostrov žen moře - Lisa See
 
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 400
Datum vydání:28. 4. 2021

Ostrov žen moře vypráví osudy Mi-dži a Jong-suk, dvou dívek, které patří k jednomu z mnoha výlučně ženských potápěčských společenství na korejském ostrově Čedžu. Po stovkách ponorů a letech přátelství Mi-džu a Jong-suk rozdělí vnější síly, které nemohly nijak ovlivnit. Dlouhá desetiletí – počínaje japonskou kolonizací ve 30. a 40. letech přes druhou světovou válku a korejskou válku až po éru všudypřítomných mobilů a neoprenů – mezi oběma ženami přetrvává výjimečně blízký vztah, i když přátelství postupně vystřídá nenávist a vina...




Růže sama - Muriel Barbery

Nakladatelství: Host
Počet stran: 183
Datum vydání: 15. 4. 2021

Francouzská botanička Rose přijíždí poprvé do Japonska, aby se zde seznámila s poslední vůlí svého otce, obchodníka s uměním, s nímž se nikdy nesetkala. V otcově domě v Kjótu poznává plejádu jeho přátel — hospodyni Sajoko, šoféra Kata, otcovu starší anglickou přítelkyni Beth nebo věčně opilého hrnčíře a básníka Keisuka. Především se však seznámí s otcovým belgickým asistentem Paulem, který ji provádí po zenových zahradách a buddhistických chrámech podle plánu, jejž sestavil ještě otec. Rose postupně začíná přijímat japonskou část své identity. Cesta za poznáním japonské kultury se tak stává nejen cestou poznání otcovy osobnosti, ale především cestou k sobě samé. 
 
 
 
Štěstí má barvu levandule - Pauline Mai
 
Nakladatelství: Cosmopolis
Počet stran: 360
Datum vydání: 28. 4. 2021

Babička vypadla z okna! Taková zpráva by Penelope, které všichni říkají Pepe, převrátila život naruby, i kdyby už nebyl v troskách. V práci dostala výpověď a od přítele kopačky po telefonu. A tak je vlastně ráda, že se musí postarat o babičku místo toho, aby řešila svůj vlastní život. Hned vyrazí do malého penzionu v Provenci, kde se sestrou trávily u babičky každé prázdniny. Jenže tam jsou už hosté, o které je třeba se postarat, a babička si poleží v nemocnici. A tak se Pepe s chutí pustí do práce. Mezi péčí o hosty, pečením francouzských dezertů a procházkami po fialových lánech levandule si uvědomí, že je konečně šťastná. Postupně najde sílu dát do pořádku svůj život i vztahy. Uvědomí si, že pravou lásku měla celou tu dobu přímo u nosu?
 
 
 
Truly - Ava Reed
Truly, Madly, Deeply - 1. díl
 

Nakladatelství: Red
Počet stran: 320
Datum vydání: 26. 4. 2021
 
Andie přijíždí do Seattlu. Pochází z venkovské farmy, nemá byt, konto prázdné a za sebou těžké časy. S nejlepší přítelkyní June si chtějí splnit sen a začít společně studovat na univerzitě, aby mohly založit firmu.
Po chaotickém začátku sežene konečně podnájem.
A najde si práci v populárním tanečním klubu za barem. Tam se začne odvíjet příběh osudové přitažlivosti – Cooper, nemluvný, magický mladý muž pro ni zůstává záhadou. Pomáhá jí, kde může, ale zároveň je odtažitý a drží si odstup. Andie chce vědět, co se za tím skrývá a kdo je Cooper doopravdy.
Křehké pouto, které mezi nimi vzniká, je podrobováno zkouškám, protože šrámy, které na obou život zanechal, jim sbližování právě neulehčují. V kulisách studentského Seattlu, kolejí, večírků a barevného světa se odehrává milostný příběh plný zvratů a překvapení.
Ke sblížení je potřeba se ponořit do vlastní minulosti a otevřít své třinácté komnaty.
O to krásnější a cennější je to, co přijde potom. Není snadné udělat krok do dospělosti. Ale láska hory přenáší. A Andie najde v cizím městě přátele, domov a hlavně Coopera. A nový život začíná…
 
 
 
V prázdnotě - Filip Kurečka
 
Nakladatelství: Pointa
Počet stran: 288
Datum vydání: 26. 4. 2021

Probudil se ve spánkové komoře na obrovské vesmírné lodi. Nepamatuje si, kdo je, kde je ani jak se sem dostal. Plavidlo je plné zmrazených mrtvých lidí a on jediný je naživu. Při postupném vybavování si své identity se setkává s nejednou překážkou. Jeho jediným společníkem se mu stává umělá inteligence v lodních počítačích. Ochrání spolu s ní svou loď před nebezpečným polem asteroidů a nevítaným hostem? Na pomoc jim sice vyráží nová loď s posádkou, stihne se k nim ale dostat včas?
 
 
 
 
Ztraceni - Anita Frank
 
Nakladatelství: Fobos
Počet stran: 448
Datum vydání: 26. 4. 2021 

Anglie, 1917 Stella Marchamová se těžce vyrovnává se smrtí svého snoubence, takže vítá příležitost zůstat se svou těhotnou sestrou Madeleine na impozantním venkovském sídle jejího manžela v Greyswicku – ale jakmile dorazí, zjišťuje, že dům skrývá jistá tajemství a její sestru svírá strach a podezření. Netrvá dlouho a podivné události začnou trápit i Stellu – slýchá v noci dětský pláč nebo cupitání na schodech. A jak se četnost událostí zvyšuje, začne se Stella zajímat o tragickou historii domu. S pomocí zraněného válečného veterána a své „zvláštně nadané“ služebné se pustí do odhalování temných a strašlivých tajemství Greyswicku – naslouchajíc šepotu mrtvých z druhé strany… V klasickém díle ze žánru Ženy v černém splétá Anita Frank kouzelný debut rodinné tragédie, ztráty a vykoupení.

17 komentářů:

  1. Nasterea je topka topiek, na tú sa neskutočne teším už veľmi dlho :D A Listopád vyzerá tiež dosť dobre, má super námet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též se na ni moc těším. Jak to nakonec dopadne. :D

      Vymazat
  2. děkuju za tipy uricite bych si vybrala ♥

    OdpovědětVymazat
  3. já se těším na Nastereu, akorát předchozí díly mám jako paperbacky, tak si počkám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, ale taky se na ni moc těším. :D

      Vymazat
  4. Zajímavé knihy! Asi ne úplně pro mě, ale minimálně se můžu kochat nad obálkami :D

    Lucy
    kulturnicek.blogspot.com
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kochat se obálkami je skvělá činnost. :D

      Vymazat
  5. Těším se na knihu Nasterea. Už dlouho tuhle sérii mám vyhlídnutou, takže pak počkám na nějaké lepší ceny a šup s ní do knihovny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě neprohloupíš. Je to vynikající příběh. :)

      Vymazat
  6. Děkuji za tipy. Zaujalo mě - Kdo je bez hříchu a Truly

    OdpovědětVymazat
  7. Těším se na Kdo je bez hříchu a Ztraceni :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Určitě mě zaujalo Štěstí má barvu levandule, potom samozřejmě Listopád (jehož čtení vidím spíš někdy v budoucnosti) a docela mě láká i Truly. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samé pěkné novinky tě zaujaly. :) Mě též hodně láká Truly. :)

      Vymazat
  9. Štěstí má barvu levandule - to asi bude zřejmě kniha pro mě, levandulové téma já moc ráda :)

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.