Top 10 listopadové knižní novinky

 Zdravím čtenáři,
tak opět nastal čas podívat se na novinky, které vyjdou v listopadu. A že jich je dost na výběr. Snažila jsem se sem dát od každého něco, takže tu objevíte romantiku, young adult, detektivní, ale i třeba historické.
Jaká kniha vás zaujala?


Až se zase usmíříme - Bianca Iosivoni
Ať se stane cokoli - 1. díl

Nakladatelství: Red
Počet stran: 344
Datum vydání: 9. 11. 2022

Když se Callie vrátí po delší době do rodného města, aby tam na přání sestry a nevlastní matky strávila léto, první, koho tam potká, je Keith. Zrovna ten Keith, který před sedmi lety nejspíš zavinil nehodu, při níž zahynul její otec. Keith, kterého už nikdy nechtěla potkat, ačkoli ho kdysi zbožňovala.
Okamžitě se v ní znovu rozhoří dávná bolest a hněv. Ale i nebezpečné chvění v žaludku, ze kterého je naprosto zmatená. Protože Keith je nejen člověk, kterého nenávidí. Je i její nevlastní bratr… Callie minulost vytěsnila, po celých sedm let se minulosti nepostavila, v čemž nepomohla ani amnézie, kterou utrpěla při nehodě.
Svým odmítavým postojem to neulehčuje ani sobě, ani ostatním. Vypořádá se s bolestí ze ztráty? S nenávistí? Bude se snažit najít pravdu a tím i cestu nejen zpátky k sobě, ale i ke Keithovi?
 
 
 
Dcera kostí - Andrea Stewart
Tonoucí císařství - 1. díl
 

Nakladatelství: Host
Počet stran: 439
Datum vydání: 7. 11. 2022

Císař vládne už celá desetiletí a klid a pořádek v říši udržuje magickou mocí, díky níž dokáže z úlomků kostí vytvářet mohutné kostěné konstrukce. Jeho síla však slábne a na ostrůvcích Císařství se postupně šíří vlna vzpoury.
Císařova dcera Lin tr
áví dny uvězněná v paláci plném zamčených komnat a temných tajemství a ze všech sil se snaží otci dokázat, že je hodna stát se jeho následnicí. Jenže v císařových očích se pro tak důležitou roli nehodí, protože vinou záhadné choroby přišla o všechny vzpomínky z dětství. A tak Lin nezbývá než na otce udělat dojem tím, že sama ovládne zapovězené umění magie kostí. Tak velká moc si ale žádá obrovskou oběť a povstalci už jsou za branami. Lin čeká nelehké rozhodnutí. Jak daleko je pro své dědictví — a záchranu svého lidu — ochotná zajít?
 
 
 
 
Hrad ve Skotsku - Julie Caplin

Nakladatelství: Cosmopolis
Počet stran: 313
Datum vydání: 15. 11. 2022

Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná.
Izzy McBrideové se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď se z ní díky odkazu prastrýce Billa stala hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Její excentrická matka Xanthe naštěstí sehnala první dobře platící hosty
, jejichž peníze pomohou prostory zvelebit. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekaně roste.
Zbývá už jen maličkost – během pár týdnů před Vánoci proměnit chátrající hrad v kouzelný hotel. Naštěstí má k ruce pár pomocníků, kteří se pustí do renovace spolu s ní. Jedním z nich je i Ross, na kterého Izzy myslí víc, než by se jí líbilo. Vždyť ona přece musí chystat sváteční menu, a ne dumat nad tím, co se tomu tajemnému spisovateli honí hlavou…
 
 
 
Jelení vršek - Hana Marie Körnerová
 
Nakladatelství: MOBA
Počet stran: 272
Datum vydání: 22. 11. 2022
 
Konec 16. století.
Rodina malého českého šlechtice je kvůli dědickým a náboženským sporům rozdělena na dva nepřátelské tábory. Dospělí sourozenci se už dlouhá léta nestýkají. Otec a jeden z mladších synů odchází bojovat do Francie, další syn udělá vojenskou kariéru nejprve v Polsku, později v Holandsku. Válečné výdaje znač
ně vyčerpají rodinnou pokladnu, nakonec vedou k zadlužení a odprodání velké části majetku. Tak se stane, že znepřátelení členové rodiny jsou opět nuceni žít v sídle, které před mnoha lety opustili a kde nyní vládne pevnou rukou nejstarší syn – dědic titulu. Konflikt se ještě vyostří, když dorazí zpráva o smrti otce a jednoho z bratrů. Na rodovém sídle se objevuje vdova – cizinka, o níž rodina do této chvíle neměla tušení.



Kufr z nebe - Lin Rina
Kroniky prachu - 2. díl

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 424
Datum vydání: 10. 11. 2022

Londýn, přelom let 1890/91. Elisa je zvídavá studentka, která studuje politologii, ale její srdce bije pro kriminální případy. Proto ji neuvěřitelně nadchne, když střechou knihovny, kde pracuje její kamarádka Animant, zničehonic propadne kufr. Záhadné zavazadlo ukrývá tajemství a Elisa je odhodlaná přijít mu na kloub. Spolu s nesmělým mechanikem Jamiem se pouští do pátrání, během nějž dojde k celé řadě nečekaných odhalení.
 
 
 
 
 
Líbánky - Rona Halsall
 
Nakladatelství: Katto
Počet stran: 353
Datum vydání: 7. 11. 2022

Chloe má pocit, že se její život konečně ubírá tím správným směrem. Po těžkém dětství a ztrátě obou rodičů tvrdě pracovala, aby si v Brightonu vybudovala život, jaký miluje. Práce fyzioterapeutky a s ní spojená pomoc lidem jsou pro ni vším. Zdá se, že karty jsou pro ni jasně rozdané. Jenže pak se objeví Dan. Hezkého, zábavného a laskavého Dana si Chloe okamžitě zamiluje. Když s ním pak stojí před oltářem a vidí jeho oči lesknoucí se slzami, ví, že ho bude milovat navždy. Během líbánek na tropickém ostrově se opalují, smějí se na lehátkách a plánují budoucnost s nohama v zlatavém písku. Dan vtipkuje, že by tu zůstal navždy. Zprvu Chloe nemohla víc než souhlasit. Kdo by nechtěl zůstat v palmovém ráji a hodit za hlavu starosti všedních dní? Jenže jak čas ubíhá, Dan se stává čím dál neoblomnějším. Neměli by odcházet. Nemohou. On ji nenechá. ... Boj o přežití začíná a vítěz může být jen jeden...
 
 
 
Most sebevrahů - Taylor Adams
 
Nakladatelství: Kalibr
Počet stran: 280
Datum vydání: 24. 11. 2022

Lenina sestra, dvojče, se zabila skokem z mostu. Jenže Lena této oficiální policejní verzi nevěří a je odhodlaná udělat cokoli, aby odhalila pravdu. A tak se rozhodne setkat se s policistou, který údajně nalezl mrtvé tělo. Ovšem na jeho líčení něco nesedí. A jakmile se začnou vyjasňovat poslední hodiny života její sestry, změní se Lenino pátrání v trýznivý, neúprosný boj o vlastní život – boj, který prověří vše, co si myslela, že kdy věděla o ní, a především o sobě samé...
 
 
 
 
 
Přání! - Leandra Sold
 
Nakladatelství: Canc
Počet stran: 288
Datum vydání: 25. 11. 2022

Po nehodě rodičů touží Karin po jediném – aby se její matka uzdravila a ona se mohla vrátit do školy. Proto nezaváhá, když jí Pán Mrazu nabídne jedno splněné přání. Jenže co když za něj bude muset později draze zaplatit? Dívka má pouhý rok na to, aby se rozhodla, co je pro ni cennější. Zdraví matky a štěstí mladší sestry, nebo její vlastní touhy a sny? Zatímco jinde se čas zastavil, pro Karin se z týdnů stávají dny a z minut pouhé vteřiny. Jsou totiž rozhodnutí, na která ani věčnost nestačí…




Sophiiny sny - Corina Bomann
Barvy krásy - 2. díl

Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 392
Datum vydání: 15. 11 2022

New York, 1932. Sophia nečekala, že bude zase šťastná. Když přišla v Paříži o dítě, byla zoufalá. V New Yorku ale rozkvete. Nabídka charismatické majitelky kosmetické firmy Elizabeth Ardenová jí poskytne nečekanou šanci. Znenadání se Sophia ocitne uprostřed „pudrové války“, která zuří mezi Elizabeth Ardenovou a Helenou Rubinsteinovou. Najednou je ohrožena její láska, budoucnost a štěstí.
 
 
 
 
 
 
Srdcem mojí babičky - Barbora Linke
 
Nakladatelství: Motto
Počet stran: 272
Datum vydání: 3. 11. 2022

Ztráta baletní kariéry a přerušení kontaktů s rodinou u Ester vyústí v celkový nezájem o vlastní zdraví i dění v protektorátě. K soukromým tragédiím se brzo přidává i hrozba totálního nasazení. Ester by udělala cokoli, aby se mu vyhnula – dokonce by si vzala i úplně cizího muže. Co na to mladý partyzán Tonda? A jaké tajemství skrývají deníky Židovky Julie, které Ester dostane do opatrování? Pod tlakem okolností je mladá žena nucena hrát vabank o svou existenci, lásku a štěstí.

6 komentářů:

  1. ze seznamu mne nic nezaujalo, ale má knihovna se rozšířila hned o několik krásných přírůstky za listopad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě teď čekají přírůstky pod stromečkem. :D

      Vymazat
  2. Hrad ve Skotsku jsem kupovala sestře k Vánocům :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  3. Dcera kostí mě docela dost zaujala, tak uvidím :)
    Hrad ve Skotsku a Kufr z nebe už mám doma :)

    OdpovědětVymazat

© Enthusiasm For Books
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.